Ayvalık’ta Zafer Coşkusu

Ayvalık’ta Zafer Coşkusu
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümü kutlamaları, gündüz Cumhuriyet Meydanı’nda coşkuyla kutlanırken, hava karardıktan sonra ise coşku zirveye taşındı.

- Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümü kutlamaları, gündüz Cumhuriyet Meydanı’nda coşkuyla kutlanırken, hava karardıktan sonra ise coşku zirveye taşındı.

CHP teşkilatı öncülüğünde ve ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği ‘Bayrağını Al da Gel’ adını taşıyan zafer yürüyüşü akşam saatlerinde Öğretmen Evi binası önünden başladı. 500’e yakın vatandaşın katıldığı yürüyüşe; Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in yanı sıra CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Asım Sürer, CHP’li belediye meclis üyeleri, CHP Balıkesir İl Yöneticileri, CHP Ayvalık İlçe yöneticileri, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları üyeleri de katıldı. Hiçbir siyasi partinin yada sivil toplum kuruluşunun bayrak ve flamasının bulunmadığı gözlenen yürüyüşte Türk Bayrağı tek sembol olarak her vatandaşın elinde bulundu. Ayvalık Belediyesi’nin, ‘Efsane’ olarak nitelendirilen bando takımı öncülüğünde, Öğretmen Evi’nden ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyen korteji yol güzergahı üzerindeki kaldırımlardaki vatandaşlar da bayraklarla selamlayarak destek verdi.

Cumhuriyet Meydanına ellerindeki meşaleleri yakarak giren kortejin zafer coşkusu burada adeta zirveye çıktı. Ayvalık Belediye Başkanı Gençer’in vatandaşlarla birlikte halay çektiği etkinliğe katılan gençlerin de ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ şeklindeki sloganları ise dikkatlerden kaçmadı.

AYVALIK’TA ZAFER COŞKUSU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.