Aziz Kocaoğlu: "Kentimiz Açısından Büyük Bir Adım"

Aziz Kocaoğlu: Kentimiz Açısından Büyük Bir Adım
Zengin tarihi ile İzmir’in önemli merkezlerinden biri olan Efes antik kenti, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “21 yıllık uzun ve sabırlı be...

Zengin tarihi ile İzmir’in önemli merkezlerinden biri olan Efes antik kenti, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “21 yıllık uzun ve sabırlı bekleyişin ardından Efes’in UNESCO listesine girmesi, kentimiz açısından büyük bir adım" dedi.

Selçuk ilçesindeki Efes antik kenti, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmeyi başardı. Efes’in listeye girmesi herkesi sevince boğarken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Efes’in listeye girmesinin büyük bir adım olduğunu ifade etti. Kocaoğlu, "Başarıda emeği geçen, çorbada tuzu olan herkesi yürekten kutluyor ve İzmir halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

"ŞİMDİ HEDEFİMİZ FOÇA KALESİ VE ÇANDARLI KALESİ"

Geçtiğimiz yıl Bergama’nın da listeye girmesiyle sıranın Foça’da olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

"Şimdi sırada, 2 yıldır Geçici Liste’de yer alan Foça var” diye konuştu. Kalkınmanın tarihe ve kültüre ve sanata sahip çıkmadan sürdürülebilir bir şey olmadığına dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, tarih bilincinin yeni yeni oturup gelişmeye başladığına vurgu yaparak şöyle devam etti:“Tarihimizi, geçmişimizi koruyup dünya insanlığına sunmak gibi çok ulvi bir görevin peşinde koşuyoruz. Hep birlikte, başta merkezi hükümet olmak üzere, elimizi taşın altına koymak zorundayız. Bu değerleri gün ışığına çıkartabilirsek, ancak o zaman hak ettiğimiz yere gelebileceğiz. Yani daha hızlı kalkınıp güçleneceğiz. Herkes, her yerel yönetici kentini, halkını nasıl kalkındıracağının formülünü bulmak zorundadır. O formül de bölgenin zenginliklerini gün ışığına çıkartmak, o zenginliklerin tozunu alıp bugüne getirmek ve güçlendirmekte yatmaktadır. Bergama ve Selçuk’ta yapılan budur. Aslında UNESCO listesine girmek bir sonuç değil, kültür ve turizm bilincimizin artırılması için yeni bir başlangıç sayılmalıdır. 2 yıl önce de Foça, UNESCO’nun Geçici Listesi’ne girmişti. Şimdi hedefimiz, Foça Kalesi ve Çandarlı Kalesi’ni de Dünya Kültür Mirası Listesi’ne yazdırmak olmalı."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.