Azmin Zaferi

Azmin Zaferi
Van’ın Erciş ilçesinde boş zamanlarında ayakkabı boyacılığı yapan ortaokul öğrencisi Erhan Cingöz, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında aldığı 492 puanla Galatasaray Lisesi’ni kazandı.

- Van’ın Erciş ilçesinde boş zamanlarında ayakkabı boyacılığı yapan ortaokul öğrencisi Erhan Cingöz, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında aldığı 492 puanla Galatasaray Lisesi’ni kazandı.

Boş zamanlarında ayakkabı boyacılığı yaparak ailesinin geçimini sağlayan Erhan Cingöz isimli öğrenci, girdiği TEOG sınavında elde ettiği başarısını Erciş Kaymakamı Barbaros Baran’la paylaştı. Erciş Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu öğrencisi Erhan Cingöz, TEOG sınavında 492 puan alarak büyük başarıya imza attı. Ayakkabı boyacılığı yaparak ailesinin geçimini sağlayan Cingöz, sadece akşamları ders çalışarak Galatasaray Lisesi’ni kazandığını söyledi. Başarı öyküsünü azmine ve inancına bağlayan Cingöz, “Babam önceleri inşaatlarda işçi olarak çalışıyordu. Şimdi 73 yaşında. Yaşlı olduğu için çalışamıyor. Dört kardeşiz, iki kardeşim benden küçük, bir kardeşim yatalak. Bundan dolayı evin geçimini sağlamak bana düşüyordu. Sabah erken saatlerde kalkıp okuluma gidiyordum. Öğleden sonra ise ayakkabı boyayarak ailemin geçimi için para biriktiriyordum. Akşam eve döndükten sonra da ders çalışabiliyordum. Ama hiçbir zaman azmimi ve inancımı yitirmedim. Allah’a hamdolsun ki sonunda hayallerimdeki okulu kazandım” dedi.

“EN BÜYÜK DESTEK POLİS ABİLERİMDEN”

Erciş Kaymakamlık binası ile Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ayakkabı boyacılığı yaparak ailesinin geçimini sağladığını da anlatan Cingöz, en büyük desteği ise polislerden gördüğünü söyledi. Polis ağabeylerinden her türlü desteği gördüğünü ifade eden Erhan Cingöz, "Emniyet Müdürüm ve polis ağabeylerim sağ olsunlar, beni hep kendi kardeşleri gibi gördüler. Hep destekte bulundular. Başarımın en büyük destekçileri de onlardır. Hepsine çok teşekkür ediyor ve onları çok seviyorum. Bu iyiliklerini hiç bir zaman unutmayacağım" şeklinde konuştu.

Erciş İlçe Kaymakamı Barboros Baran ise, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş ile birlikte makamında kabul ettiği Erhan Cingöz’ü üstün başarısından ötürü kutladı. Kaymakam Baran, “Erhan kardeşimiz en zor şartlarda bile başarının imkansız olmadığını bütün insanlığa göstermiştir. Bizler de kendisiyle gurur duyuyoruz. Kaymakamlık olarak imkanlarımız dahilinde inşallah gerekli desteği göstereceğiz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.