Bağcılar'da 20 Bin Kişiye Aşure İkramı

Bağcılarda 20 Bin Kişiye Aşure İkramı
Bağcılar Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla 20 bin kişiye Cuma Namazı sonrası aşure dağıtıldı. 10 senelik aşçıların elinden çıkan rengarenk tatlıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

- Bağcılar Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla 20 bin kişiye Cuma Namazı sonrası aşure dağıtıldı. 10 senelik aşçıların elinden çıkan rengarenk tatlıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bağcılar Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Bağcılar Merkez Camii'nde Cuma Namazı sonrası vatandaşlara aşure ikram etti. Belediye tarafından her yıl geleneksel hale gelen aşure dağıtımı ilçenin her meydanında yapıldı. İsteğe göre ılık veya soğuk olarak vatandaşlara ikram edilen aşurelerden almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

BAŞKAN ÇAĞIRICI, KEPÇEYLE AŞURE DAĞITTI

İlçe protokolüyle birlikte aşure kazanının yanına gelen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da kepçeyle vatandaşlara aşure ikram etti. 20 bin vatandaşa aşure ikramında bulunduklarını dile getiren Çağırıcı, böyle bir etkinliği her yıl geleneksel hale getirdiklerini söyledi.

Muharrem ayını birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı olarak tanımlayan Çağırıcı, “Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerimizi de rahmetle yad ediyoruz. Karaman'daki maden kazasındaki işçilerin de biran önce ailelerine kavuşur. Rabbim bir daha ne Kerbela ne de madenci faciası veya başka bir acı bu millete yaşatmasın” dedi.

Emeği geçen herkese teşekkür eden vatandaşlar da soğuk havada sıcak aşurenin iyi geldiğini belirterek, böyle etkinliklerin devam etmesini istedi.

10 senelik aşçıların ellerinden çıkan aşurenin içinde buğday, kuru fasulye, nohut, incir, kuş üzümü, kayısı, ceviz, fındık gibi toplam 15-20 çeşit malzeme yer alıyor.

BAĞCILAR'DA 20 BİN KİŞİYE AŞURE İKRAMI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.