Bağcılar’da Kutlu Doğum Coşkusu

Bağcılar’da Kutlu Doğum Coşkusu
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) dünyaya teşrifinin 1443. yılı Bağcılar’da coşkuyla kutlandı.

- Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) dünyaya teşrifinin 1443. yılı Bağcılar’da coşkuyla kutlandı.

Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği “Kutlu Doğum Özel Programı” Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda binlerce kişi katılımı ile gerçekleşti.

“Peygamberimiz: Din ve Samimiyet” adlı kutlama programına Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ve vatandaşlar katıldı.

“BİZ İNSANI YARADAN’DAN ÖTÜRÜ SEVERİZ. BİZLERE DE KUTSAL VARLIĞA HİZMET ETME ŞEREFİNİ VERDİ”

Her insanın dinine ve ırkına bakılmaksızın insanlık onuruna sahip olduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, insanın yaratılmışların en üstünü olduğunu ifade etti. Çağırıcı, “Biz insanı Yaradan’dan ötürü severiz. Bizlere de kutsal varlığa hizmet etme şerefini verdi” diye konuştu.

Hizmetin merkezine insanı aldıklarını eşit ve adil bir yönetim sergilediklerini kaydeden Çağırıcı, “Herkese insan olduğu için hizmet etmenin onurunu ve şerefini yaşıyorum. 15 yıllık belediyecilik hayatımdan Rabbim hemşerilerimin teveccühüyle yeniden hizmet etmeyi nasip etti” dedi.

Gecede İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ise, “Peygamberimiz: Din ve Samimiyet” konulu bir konferans verdi. Peygamber aşkı için salonu dolduran davetlilerin samimiyet örneği sergilediğini vurgulayan Yaran, şunları söyledi:

“Peygamberimiz Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v), ihsan, ‘Allah’a sanki seni görüyormuş gibi kulluk etmektir.’ demiştir. İhsan, Allah’ın gözetimi altında olduğunu düşünerek yaşıyor olmaktır. Her an biz Cenab-ı Hakk’ın kontrolü altındayız. Eğer biz gerçek manada samimi isek hayatımızda yanlış yapmamalıyız. Kimseyi aldatmamalıyız. ‘Aldatan bizden değildir’ diyor Peygamber Efendimiz.”

Bazı Müslümanların hacca gitmek için bile yalan söylediğini kaydeden Yaran, rüşvet ile alınan verilen şeylerin hak edilmediğini söyledi. Yaran, “Müslüman bırakın rüşveti hediye konusunda bile hassas olmalıdır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından programda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı günün anlamını anlatan kısa filmin gösterimi ile Bahar Çiçekleri’nin Naat-ı Şerif Dinletisi gerçekleştirildi.

Gecede Güneşli Merkez Camii Kur’an Kursu öğrencilerinin yaptığı semazen gösterisi büyük beğeni toplarken programın sonundan Mısırlı Hafızlar Yaser Sharkawı ve Mahmut Shahhat ile Beyazıt Camii İmam Hatibi Suat Gözütok Kur’an-ı Kerim okudu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.