Bağımsız Aday Yapıcıoğlu’nun Diyarbakır Mitingi

Bağımsız Aday Yapıcıoğlu’nun Diyarbakır Mitingi
HÜDA PAR’ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Bursa’da timsah gözyaşları döktüğünü belirterek, “Hayatını kaybedenlere...

HÜDA PAR’ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Bursa’da timsah gözyaşları döktüğünü belirterek, “Hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyormuş. Ailelerine sabır diliyormuş. Bakınız bu sözleri sarf ederken bile aslında bir pişmanlık belirtisi yok” dedi.

Diyarbakır’da HÜDA-PAR’ın desteklediği bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, miting düzenledi. Bağlar ilçesine bağlı İstasyon Meydan’ında düzenlenen mitinge HÜDA-PAR Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, kanaat önderleri ve çok sayıda partili katıldı. Miting Şırnak’ın İdil ilçesinde hayatını kaybeden 2 HÜDA-PAR’lı için kılınan gıyabi cenaze namazıyla ve okunan Kuran-ı Kerim ile başladı. Konuşmaların yapıldığı alanda partililer sık sık sloganlar attı.

“HDP VE PKK DİĞER BÜTÜN KÜRT GRUPLARIYLA SORUN YAŞIYOR”

Bağımsız milletvekilli adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, dünkü olaylar yaşanmasaydı belki de kendilerinin burada bayram havasında miting yapacaklarını söyleyerek, “Lakin dün gelen acı haber yüreğimizi burktu. Bunlar her yerde böyle. Nerde 2 parti arasında kavga çelişki varsa bunlardan bir tanesi mutlaka HDP’dir. Daha 2 gün önce Irak Kürdistan’ı ile İran Kürdistan’ı arasında İran KDP’si arasında çatışma çıkmadı mı? Oradaki bütün Kürt partilerini kendilerine boyun eğme veya Kürdistan’ı terk etme tercihine zorlamadılar mı? Türkiye Kürdistan’ında zilletle boyun eğmeyen herkesi hedef yapmadılar mı? Burada HDP dışında kimsenin girmesi tehlikeli ve yasaktır demediler mi? Bunların bizimle ilgisi yok deyip milletin aklıyla ve zekasıyla alay etmediler mi?” diye konuştu.

“SEÇİM BARAJINI MAZLUMLARIN KANIYLA DOLDURMAYA ÇALIŞIYORLAR”

HDP’nin seçim barajını doldurmak için daha binlerce kişinin kanını akıtacağını ifade eden Yapıcıoğlu, “Binlerce yakılan köy akıtılan 40 bin kan barajı doldurmadı. Marjinal sol grupları doldurdular. Aydın Doğan’ın baba şefkatini koydular yine dolmadı. Tek Türkiye’nin, Şubat soğuğunun senaristlerini koydular yine dolmadı.6-8 Ekim’de 52 kişinin daha kanını üzerine eklediler yine dolmadı. Ahlaksız sapıkları da eklediler. Yine yetmedi. Yine yetmeyecek. Niye çünkü bu temelin dibi delik. Çünkü dillerine doladıkları cümlelere rağmen Kürtlüğe savaş açtılar. Kürdün namusuna, inancına savaş açtılar. Yıkmak için çabalayıp duruyorlar. Bu yüzden sürekli yeni bir şeyi o barajın içine atmayı düşünüyorlar. Dün İdil’de iki kardeşimizin kanını da bu baraja ilave etmek için döktüler” şeklinde konuştu.

“ 27 BİN KİŞİYİ KATLETSENİZ YİNE BURALARI TERK ETMEYECEĞİZ”

6-8 Ekim Kurban Bayramı’nda sergilenen vahşet ile İdil’de dökülen kanın birilerinin maskesini düşürdüğünün altını çizen Yapıcıoğlu, “Sonunuz yakındır ve desteğinizi kaybedeceksiniz. Er veya geç eriyeceksiniz. Ama erimek ve yok olup gitmek istemiyorsanız. O zaman yaptıklarınızdan tövbe edip pişmanlık duyacaksınız. Allahtan af ve mağfiret dileyeceksiniz. Bu halkın örfüyle barışacaksınız. Buradan size bir şey daha söylemek istiyorum. Ey kana doymayan vampirler. Siz Diyarbakır’ın 27 Mayıs 639’da İslam orduları tarafından Bizans işgalinden kurtulmasından sonra İslam’ın hakimiyetinden çıkmadığını bilmiyorsanız ben size hatırlatayım. Burada Hz.Muhammed’in 27 arkadaşı şehit olarak yatıyor. Bu az değildir. Eğer köhnemiş ideolojinizi hâkim kılmak için değil 27, bizden 27 bin kişi katletseniz biz burayı terk etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“DÜN BURSA’DA DEMİRTAŞ, TİMSAH GÖZYAŞLARINI DÖKÜYOR”

Selahattin Demirtaş’ın dün Bursa’da timsah gözyaşları döktüğünü söyleyen Yapıcıoğlu, “Hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyormuş. Ailelerine sabır diliyormuş. Bakınız bu sözleri sarf ederken bile aslında bir pişmanlık belirtisi yok. Güya bu olaydan dolayı üzüntülerini ifade ederken bile hakaret ediyorlar. Diyor ki dikkatli olun provokasyona gelmeyin. Birileri turuncu koltuklara oturmak için kan akıtabilirmiş. Ey Demirtaş, biz bir kardeşimizin bir tırnağını o koltuklara değişmeyiz” dedi.

DİYARBAKIR’DA HÜDA-PAR’IN DESTEKLEDİĞİ BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI ZEKERİYA YAPICIOĞLU, MİTİNG DÜZENLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.