Bağlar Spor Okulu Hizmete Açıldı

Bağlar Spor Okulu Hizmete Açıldı
Mersin’in Tarsus ilçesinde, belediye tarafından spor okuluna dönüştürülen Bağlar Spor Okulu törenle hizmete açıldı.Açılışta Abdil Çemer ve Ali Taşoğlu mini birer konser verirken, Mersin Büyükşehir Bel...

Mersin’in Tarsus ilçesinde, belediye tarafından spor okuluna dönüştürülen Bağlar Spor Okulu törenle hizmete açıldı.

Açılışta Abdil Çemer ve Ali Taşoğlu mini birer konser verirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri yaptılar.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, tesisin mahalle ve kentin ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırıldığını, araştırmalarla hem ihtiyaçlar hem de teknik yönden spor merkezi olarak hizmete sunduklarını söyledi. Başkan Can, “39286 metrekare yeşil alan içerisinde bulunan Bağlar Spor Okulu 1398 m2 kapalı alana kurulu bir tesis olup, özellikle gençlerimizin salon sporları olarak tabir ettiğimiz ve alt yapısını Belediye Spor Kulübü ile oluşturduğumuz başta ata sporumuz güreş, karate, boks gibi spor branşlarında gençlerimizin dışında mahalle halkına da hizmet verecektir. Bundan sonra gençlerimiz ve çocuklarımız, halen çok kötü şartlar altında yaptıkları ve gönül verdikleri sporları bu güzel mekanda çok daha sağlıklı bir ortamda yapma imkanına kavuşmuş olacaklardır. Bunun yanı sıra tesis içerisinde Tarsus’ta yaşayan vatandaşlarımızın spor ihtiyaçlarını karşılayabilmek için fitnes aletlerinin bulunduğu bir yer bulunmakta olup, vatandaşlarımız uzman spor hocalarımız eşliğinde sağlıklı bir şekilde sporlarını yapabileceklerdir. Sağlıklı nesiller yetiştirebilmek ve insanlarımızın sağlıklı bir ortamda spor yapmalarına imkan sağlayacak bu modern tesisi şehrimize kazandırmaktan büyük bir gurur duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, açılış yapılacak tesisten şampiyon sporcular çıkacağını söyledi. Kocamaz, “Sizlerle çok uzun yıllar birlikte Tarsus’a hizmet verdik. Bize göre 20 yıl göz açıp kapayıncaya kadar kısa sürdü. Ama Allah’a binlerce şükürler ediyoruz ki, Tarsus nereden nereye geldi. Hak ettiği yere gelmek üzere diyoruz dedi. Başkan Kocamaz ‘ Tarsus geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve bin yıldan fazladır bizlerin hep beraber yaşadığı dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Gençler bizim için çok önemli, gençlerin mutlaka sağlam bir vücutta sağlam bir kafayla yetişmesi gerekiyor. Aziz Atatürk’ün dediği gibi "sağlam kafa sağlam vücutta bulunur", "ben sporcunun zeki çevik aynı zamanda da ahlaklı olanını severim" inşallah bu sahalarda hem zeki, hem çevik, hem ahlaklı sporcular yetişecek, hem Tarsus’u hem ülkemizi en iyi şekilde dünyaya tanıtacak inşallah. Bu bölge yeni gelişen bir bölge, hemen yanı başındaki Erkut Kuzeyman futbol sahasıyla onun yanındaki pazar yeriyle gösteri merkeziyle hareketlendi. İnşallah 7 Haziran’da da bereketlenir” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Bağlar Spor Okulu’nun kurdelesi dualar eşliğinde kesildi. Ünlü sanatçı Serdar Gökhan ve belediye başkanları ok atışı yaparken, Tarsus Belediyespor karate, güreş ve boks takımları konuklara gösteri maçları yaptılar.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Başkan Can’a spora verdiği hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

MERSİN’İN TARSUS İLÇESİNDE, BELEDİYE TARAFINDAN SPOR OKULUNA DÖNÜŞTÜRÜLEN BAĞLAR SPOR OKULU TÖRENLE HİZMETE AÇILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.