Bahçeli’nin Yapacağı Ziyareti ’’Provokasyon’’ Olarak Niteledi

Bahçeli’nin Yapacağı Ziyareti ’’Provokasyon’’ Olarak Niteledi
CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kent ziyaretini provokasyon olarak nitelendirerek kente gelmeme çağrısında bulundu.Bahçeli’nin 28 Kasım’da Tunceli’yi ziyare...

CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kent ziyaretini provokasyon olarak nitelendirerek kente gelmeme çağrısında bulundu.

Bahçeli’nin 28 Kasım’da Tunceli’yi ziyaret edecek olması nedeniyle basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Hüseyin Zeytin, bir aya yakın bir süredir Başbakan Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Dersim’in istismar edildiğini savundu. Zeytin, "Bu iki liderin restleşmesi kesinlikle bir oyundur, provokasyondur. Biz bunların ilimizin acıları üzerinden oynamalarını şiddetle kınıyoruz. Bahçeli, Davutoğlu’nun Hacı Bektaş’ta yaptığı konuşma üzerinden Dersim halkına zalim, cani, alçak gibi onur kırıcı, akıl ve izandan yoksun kelimeler sarf etmiştir. Dün de bir televizyon programındaki restleşmenin ardından Dersim’e geleceğini açıklamıştır. Ortadoğu’da kan gölüne dönmüş, komşularımızın içinde bulunduğu bu sıkıntılı dönemde ülkemiz üzerinde oynanan oyun ve senaryoları kınıyoruz. Bahçeli’nin ilimize gelmesini istemiyoruz. Bahçeli bir parti liderine yakışır sözler sarf etmedi. Bahçeli’nin çekilen bir acı üzerine, katliam üzerine söylediği sözler Dersim halkını incitmiştir. Dersim halkı bundan dolayı çok kırgındır. Bahçeli’nin gelmesi bir oyun, bir senaryo bir provokasyondur. Dersim Halkını bu oyunlarına alet etmesinler. Dersim Halkı mazlum, demokrat bir halktır. Türkiye’de bölgesinde yüz yıl ileride olan bir halktır. Bahçeli’nin ilimize gelmesini istemiyoruz" dedi. Ziyarete ilişkin daha önce de kentteki siyasi parti, sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar yaptıkları açıklamada Bahçeli’nin kente gelişini istemediklerini dile getirmişti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.