"Bakalım Anayasa Mahkemesi..."

Bakalım Anayasa Mahkemesi...
AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ”Sayın Başbakanımız kendisi bireysel olarak mağdur edildiğini belirtip, konu mahkemede devam ederken Anayasa Mahkemesi’ne de başvurusunu yapmıştır. B...

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ”Sayın Başbakanımız kendisi bireysel olarak mağdur edildiğini belirtip, konu mahkemede devam ederken Anayasa Mahkemesi’ne de başvurusunu yapmıştır. Bakalım, Anayasa Mahkemesi nasıl bir karar verecek" dedi.

Partisinin Malatya il binasında partili belediye başkanlarına konuşma yapan AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 30 mart yerel seçiminde elde edilen başarıdan dolayı tebriklerini iletti. Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Kurtulmuş, “Sayın Başbakan’a köşk yolu görünüyor. Sayın Gül ise ’siyasetle ilgili planım yok’ dedi. Sizin AK Parti genel başkanlığına ismi geçenler arasındasınız. Ne diyorsunuz?” sorusuna karşılık, “Bizim gayemiz, bu ülkeyi hep beraber iyi istikamette yoluna devam ettirebilmektir. Dolayısıyla kişiler üzerinde konuşmayı da siyaset terbiyemize çok uygun bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN AYM BAŞVURUSU

Başbakan’ın Twitter ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne şahsi başvurusu konusunda da Kurtulmuş şunları söyledi:

“Sayın Başbakanımız kendisi bireysel olarak mağdur edildiğini belirtip, konu mahkemede devam ederken Anayasa Mahkemesi’ne de başvuruyorum diyerek, başvurusunu yapmıştır. Bundan sonra herkesin devam eden mahkemelerde Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasının önü açılmıştır. Bunu da kusura bakmayın, isteyen Anayasa Mahkemesi olmuştur. Dolayısıyla sayın başbakanımızın başvurusunu normal olarak telakki ediyorum. Bakalım, Anayasa Mahkemesi nasıl bir karar verecek.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.