Bakan Ala: "4 müfettiş görevlendirilmiştir"

Bakan Ala: "4 müfettiş görevlendirilmiştir"
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyarbakır'daki terör saldırısı ile ilgili "Olayı incelemek üzere 2'si Mülkiye Başmüfettişi, 2'si Polis Müfettişi olmak...

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyarbakır'daki terör saldırısı ile ilgili "Olayı incelemek üzere 2'si Mülkiye Başmüfettişi, 2'si Polis Müfettişi olmak üzere toplam 4 müfettiş görevlendirilmiştir. Olay kesinlikle bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulacaktır. Saldırı milletimizin birliği ve bütünlüğüne yöneliktir" dedi.

"SALDIRIDA BİR POLİS MEMURUMUZ ŞEHİT OLMUŞ, BİRİ AĞIR OLMAK ÜZERE İKİ POLİS MEMURUMUZ YARALANMIŞTIR"

İçişleri Bakanı Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, düzenledikleri basın toplantısı ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana gelen, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ve bir polis memurunun hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısı sonrası açıklamalarda bulundular. Saldırının saat 11.00 sıralarında gerçekleştirildiğini belirten İçişleri Bakanı Ala, "Diyarbakır ili Sur ilçesinde Diyarbakır Barosu tarafından basın açıklaması yapıldığı sırada bir araç içerisinden güvenlik görevlilerimize silahlı saldırıda bulunulmuştur. Saldırıda bir polis memurumuz şehit olmuş biri ağır olmak üzere iki polis memurumuz yaralanmıştır" şeklinde konuştu.

"DİYARBAKIR BAROSU BAŞKANI SAYIN TAHİR ELÇİ MAALESEF HAYATINI KAYBETMİŞ"

Olay bölgesinde güvenlik görevlileri ile teröristler arasında çatışma çıktığını belirten Ala, şöyle devam etti:

"Çatışmalar sırasında olay mahallinde bulunan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi maalesef hayatını kaybetmiş, bir basın mensubu da yaralanmıştır. Olayda hayatını kaybeden şehidimize Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet, ailesine, hukuk camiasına ve Barolar Birliği'ne sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralanan polisimize ve basın mensubumuza acil şifalar diliyorum."

"SALDIRI MİLLETİMİZİN BİRLİĞİ VE BÜTÜNLÜĞÜNE YÖNELİKTİR"

Olayı incelemek üzere ikisi Mülkiye Başmüfettişi, ikisi Polis Müfettişi olmak üzere toplam 4 müfettiş görevlendirildiğini açıklayan Ala, "Olay kesinlikle bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulacaktır. Saldırı milletimizin birliği ve bütünlüğüne yöneliktir. Olay yerinde her türlü güvenlik tedbiri şu an itibari ile alınmıştır" diye konuştu.

"OLAY YERİ İNCELEMESİ VE DİĞER DELİLLERİN TOPLANMASI BÜYÜK BİR TİTİZLİK İÇERİSİNDE YÜRÜTÜLMEKTEDİR"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise terör saldırıyla ilgili olarak şunları dedi:

"Meydana gelen terör saldırısı sonucu başlayan çatışmada hayatını kaybeden polis memurumuza Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine ve emniyet camiasına başsağlığı diliyorum. Çatışma sırasında hayatını kaybede Diyarbakır Baro Başkanı merhum Tahir Elçi'ye de Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine Türkiye Barolar Birliği'ne ve hukuk camiasına başsağlığı diliyorum. Sayın Bakanımız ifade etti olayla ilgili adli ve idari tahkikat tüm boyutlarıyla sürdürülüyor. Şu anda Adli Tıp Kurumu yetkilileri, merhum Baro Başkanının ailesinin temsilcileri, Diyarbakır temsilcilerin bulunduğu ortamda otopsi işlemleri devam etmektedir. Olay yeri incelemesi ve diğer delillerin toplanması büyük bir titizlik içerisinde yürütülmektedir."

"BU SÜREÇ İÇERİSİNDE SOSYAL MEDYADA KİRLİ VE YANLIŞ BİLGİLER ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRME YAPMAK HEPİMİZİ YANLIŞA DÜŞÜRECEKTİR"

"Dileğimiz olayın tüm boyutlarıyla, kısa sürede aydınlatılmasıdır" diyen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Adli ve idari soruşturmanın sonuçlarını bekliyoruz. Buna göre değerlendirmeleri yapmak daha doğru olacaktır. Bu süreç içerisinde sosyal medyada, başka alanlarda kirli ve yanlış bilgiler üzerinden değerlendirme yapmak hepimizi yanlışa düşürecektir. Bu hadise hepimizi üzmüştür. Çünkü bu saldırı sadece polisimize dönük, Baro Başkanımıza dönük bir saldırı değil, esasında Türkiye'ye dönük bir saldırıdır."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.