Bakan Avcı Açık Hava Müzesi İnşaatını Gezdi

Bakan Avcı Açık Hava Müzesi İnşaatını Gezdi
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı’nda bulunan ve Türk dünyası ülkelerinde bulunan önemli eserlerin minyatürlerinin yer alacağı alandaki çalışmaları yerinde inceledi.Ba...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı’nda bulunan ve Türk dünyası ülkelerinde bulunan önemli eserlerin minyatürlerinin yer alacağı alandaki çalışmaları yerinde inceledi.

Bakan Avcı, Türk Dünyası Bilim ve Sanat Merkezi inşaatının önünde yer alan ve Türk dünyası ülkelerinde bulunan tarihi eserlerin birer minyatürlerinin yer aldığı 30 esere ev sahipliği yapan açık hava müzesinin inşaat çalışmalarını inceledi. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Avcı, alanla ilgili olarak yaptığı açıklamada, eserler içerisinde Türk kültürünün yayıldığı alanlardan örneklerin sergilendiğini belirtti. Bakan Avcı, “Bu içinde bulunduğumuz alan, bizim Eskişehir’de 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri bağlamında en güzel yaptığımız işlerden biri. Arkada da bilim sanat merkezi var. İçeride çok yoğun bir çalışma var. Orada Türk bilim tarihinin çok güzel örnekleri bulunuyor. Çocukların kendi geçmişleri ile övünebilecekleri, özgüven kazanabilecekleri bir zemin hazırlanıyor. Burada da Türk coğrafyasının çok farklı köşelerinden büyük medeniyet eserlerinin sergilendiği alan olacak. Şimdilik 30 yapı var. Arnavutluk’tan Moğolistan’a kadar, Orhun Anıtları, Türkiye’den de örnekler var. Hindistan’dan Türk kültürünün yayıldığı alanlardan örnekler yer alıyor. Öncelikle öğrencilerimizin ve tüm halkımızın hizmetine sunulacak” dedi.

Alandaki eserlerin öğrenciler için tarih ve coğrafya derslerinde görülen eserlerin somut örnekleri oluşturması açısından önemine değinen Bakan Avcı, “Burası sadece Eskişehirliler için değil, aynı zamanda Eskişehir’e gelen yerli ve yabancı turistler için de çok önemli bir ziyaret mahalli olacak. Burayı görmeden gidemeyecekler. Buraya gelenler de tarihi Türk coğrafyasının en güzel örneklerini görmüş olacaklar. Bu özellikle öğrencilerimiz için canlı bir tarihi açık hava müzesi gibi olacak. Çocuklar tarih ve coğrafya derslerinde okudukları şeylerin somut karşılıklarını görecekler. Burası turizm alanı değil, aynı zamanda çok güzel bir eğitim alanı” ifadelerini kullandı.

Bakan Avcı, eserlerin bulunduğu alana verilecek adın ise öğrenciler arasında düzenlenecek bir yarışma ile belirleneceğini sözlerine ekledi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI, SAZOVA BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT PARKI’NDA BULUNAN VE TÜRK DÜNYASI ÜLKELERİNDE BULUNAN ÖNEMLİ ESERLERİN MİNYATÜRLERİNİN YER ALACAĞI ALANDAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.