Bakan Bozdağ: "Teröre Harcanan 300 Milyar Doları Kalkınmaya Harcasaydık Şimdi Daha İyi Konumda Olurduk"

Bakan Bozdağ: Teröre Harcanan 300 Milyar Doları Kalkınmaya Harcasaydık Şimdi Daha İyi Konumda Olurduk
AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'nca düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısında çözüm sürecine değinen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP ve MHP’nin çözüm sürecine katkı sağlayamayacağını, sadece AK Parti’nin süreci yürütebileceğini belirterek, "Teröre harcanan

- AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'nca düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısında çözüm sürecine değinen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP ve MHP’nin çözüm sürecine katkı sağlayamayacağını, sadece AK Parti’nin süreci yürütebileceğini belirterek, "Teröre harcanan 300 milyar doları kalkınmaya harcasaydık şimdi daha iyi konumda olurduk" dedi.

Terörün yaşandığı dönemlerden bugünlere gelinmesini açılım ve çözüm sürecinin sağladığını belirten Bakan Bozdağ, "Kürt meselesi bu ülkenin en riskli meselesidir. Terör doğduğu zaman AK Parti diye bir parti yoktu. Bizler siyasetin içinde değildik. Biz cumhuriyetle yaşıtız diyenler vardı. Onlar hükümetti. Biz dedik ki artık bu terörle güvenlik politikalarıyla sadece netice alınmadığı 30 yılda yaşananlarla gözükmüştü. Terörle mücadelenin güvenlik boyutuyla sadece olamayacağı açıkça ortadaydı. Terörü doğuran nedenleri ortadan kaldıran çözüm ve açılım sürecini başlattık. Bizi hainlikle suçladılar. Biz gözyaşı ve kanın artık akmamasını istiyoruz. Bu ülkenin vatandaşlarının artık birbirine düşman olmasını istemiyoruz. Kardeşliği, birliği geliştirmek için buradayız. Teröre harcanan 300 milyar doları kalkınmaya harcasaydık şimdi daha iyi konumda olurduk. Ama birileri terörü hortlattılar ve büyüttüler. AK Parti bu kısır döngüye hayır dedi. Bu süreci Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu dışında yürütecek adam yoktur. Muhalefete kalırsa vay halimize. Çözüm sürecini kararlılıkla yürüteceğiz. Çözüm sürecini sonuçsuz bırakmaya uğraşan PKK, dış güçler, uluslararası ve içimizde güçler var, paralel ve başka yapılar vardır. Bu süreci ancak biz kalıcı kılabiliriz. Bakın CHP sahil bandında olan bir partidir. Güneydoğu’da İç Anadolu’da yoktur. Diyarbakır’da, Şırnak’ta toplantı yapamayan CHP ve MHP siyaseten oraları gözden çıkarmıştır. Ama biz her yerde varız ve var olacağız" dedi.

"SURİYE’DEKİ YANGIN KOKUSUNU GÖRMEZDEN GELEMEYİZ"

Çevre ülkelerde yaşananlara duyarsız kalınmaması gerektiğini belirten Bakan Bozdağ, "Etrafımız adeta yangın yerine dönmüş durumda. Şimdi ana muhalefetin lideri diyor ki; 'Bu kadar Suriyeliyi Türkiye’ye almak ihanettir.' Bizim Suriye ile 910 kilometre sınırımız var. Irak'la da 350 kilometre civarında sınırımız var. Şimdi yanımız yanıyor. Sınırın ötesindekilerle bu taraftakiler amca çocukları. Tıpkı Tekirdağ’dakiler ile Bulgaristan’dakiler gibi tıpkı Edirne’dekiler ile Yunanistan’dakiler gibi. Hepsi akraba hala, dayı, teyze çocukları. Türkiye'de akrabaları var diğer tarafta da akrabaları var. Hem Araplar var diğer tarafta Türkiye’de de karşılıkları var. Biz aynı zamanda aynı tarihin torunlarıyız aynı tarihin evlatlarıyız. Yangın var yanıyor insanlar imdat diyorlar, bizi kurtarın diyor. Ne yapacaksınız siz vicdan sahibiyseniz, insansanız kulağınızın üzerine yatar mısınız? Yoksa ortaya çıkıp oradan canları kurtarmaya çalışır mısınız? Biz insan olmanın gereğini yapıyoruz. Biz arkamızı dönemeyiz onlara. Suriye’deki yangının dumanı bize geliyor. Oradaki yangının ateşi bize geliyor. Orada yananların kokusu bize geliyor. Orada oradakilerin feryadı bize geliyor. Biz hiçbir şey yokmuş gibi gözümüzü kapatamayız. Gözümüzü kapatamayız, ağzımızı kapatamayız haksızlığa karşı hakkı söylemeliyiz" ifadelerini kullandı.

BAKAN BOZDAĞ:

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.