Bakan Çavuşoğlu: "Bölgeyi De İçine Alacak Bir Üniversite Yöreye, Bütün Havzanın Kalkınmasına Önemli Katkılar Sunabilir"

Bakan Çavuşoğlu: Bölgeyi De İçine Alacak Bir Üniversite Yöreye, Bütün Havzanın Kalkınmasına Önemli Katkılar Sunabilir
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İzmir temasları sırasında Torbalı Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan Çavuoğlu, ilçede kurulması istenen üniversiteye ilişkin, "Bölgeyi de içine alacak bir üniversite...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İzmir temasları sırasında Torbalı Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan Çavuoğlu, ilçede kurulması istenen üniversiteye ilişkin, "Bölgeyi de içine alacak bir üniversite yöreye, bütün havzanın kalkınmasına önemli katkılar sunabilir" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 7 Haziran seçim çalışmasını İzmir’in Torbalı ilçesinde sürdürdü. Torbalı Belediyesi’ni de ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, ilçeye kurulacak bir üniversitenin yöreye katkı sağlayabileceğini belirtti. Çavuşoğlu, "Torbalı kaynakları, hinterlandı geniş bir merkez. Bölgeyi de içine alacak bir üniversite yöreye bütün havzanın kalkınmasına önemli katkılar sunabilir. Bunun üzerinde verilere dayanarak çalışmak lazım. Hangi fakülte ve yüksekokullar kurulmalı, İzmir’de mevcut üniversitelerin altyapısından yararlanmak mümkün. Torbalı halkının bu talebi heyecan verici ve oldukça önemli" diye konuştu.

"TORBALI BİR DEVLET ÜNİVERSİTESİNİ HAK EDİYOR"

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de ilçenin önemine dikkat çekerek, şu açıklamayı yaptı:

"Torbalı statü olarak ilçe; ancak üretim kapasitesi, yetişmiş insan gücü, tarım ve sanayideki potansiyeli, büyüme verileri, kentleşmede kaydettiği gelişmeler nedeniyle ülkemizde 50-60 ili geride bırakmıştır. Özellikle fabrikalarımızı, tarımsal sanayi kuruluşlarımızı, üretim stratejimizi geliştirecek, bizi bilgi toplumuna doğru taşıyacak olan bir üniversiteye gereksinimimiz var. Bu veriler gösteriyor ki, üniversite artık Torbalı’nın geleceği için kaçınılmaz görülüyor. Biz bu talebimizi, büyük hayalimizi Sayın Başbakanımıza, Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımıza ilettik. Torbalı bir devlet üniversitesini hak ediyor."

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, 7 HAZİRAN SEÇİM ÇALIŞMASINI İZMİR'İN TORBALI İLÇESİNDE SÜRDÜRDÜ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.