Bakan Çavuşoğlu, Lavrov ile görüştü

Bakan Çavuşoğlu, Lavrov ile görüştü
Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmak üzere Soçi'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya...

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmak üzere Soçi'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleştirilen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Dışişleri Bakanları Toplantısına katılıyor. Çavuşoğlu, Soçi'deki temasları kapsamında Rus mevkidaşı Sergei Lavrov ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mektubu ve Putin ile Erdoğan arasındaki telefon konuşmasının ardından ilişkilerin tartışılması fırsatını takdirle karşıladıklarını ifade eden Lavrov, "Bu görüşmenin ilişkilerin normalleştirilmesi bağlamında gidişatı belirleyecek. Biz de bugün bu süreci ele alacağız" dedi.

Bakan Çavuşoğlu ise, Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerin yumuşatılması niyetinde olduğunu ifade ederek, "Davetiniz ve ev sahipliğiniz için teşekkür ederiz. Cumhurbaşkanlarımız telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve oldukça yapıcı bir görüşmeydi" ifadesini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.