Bakan Çelik, Yunanistan’daki Referandumu Değerlendirdi

Bakan Çelik, Yunanistan’daki Referandumu Değerlendirdi
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Yunanistan’da "hayır" oyu çıkması sadece ekonomik sonuçlar değil siyasi sonuçlar da doğuracak” değerlendirmesinde bulundu.Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, sosyal pay...

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Yunanistan’da "hayır" oyu çıkması sadece ekonomik sonuçlar değil siyasi sonuçlar da doğuracak” değerlendirmesinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki resmi hesabından yaptığı açıklamada, “Yunanistan’da "hayır" oyu çıkması sadece ekonomik sonuçlar değil siyasi sonuçlar da doğuracak” dedi.

Bakan Çelik şunları kaydetti:

“Bundan sonra Avrupa kurumları ile Avrupa’daki halkların bakış açıları arasındaki farklar daha çok tartışılacak. Ayrıca Fransa ve Almanya ile geri kalan Avrupa ülkeleri arasındaki ilişkiler yeni bir kulvara girecek. Avrupa yanlısı siyasi hareketler ile aşırı sağ hareketler çatışması daha da derinleşebilir. Euro Bölgesi’nden Yunanistan çıkarılırsa, şimdiye kadar Alman vergi mükelleflerinin verdiği paraların boşa harcanması tartışılacak. Tersi olursa ve yeni plan ortaya çıkarsa bu da Yunanistan için Fransa ve Almanya’nın yeni mükellefiyetlere girmesi demek.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.