Bakan Eker: “Hayvancılıkta Verilen Kredi Büyük Yatırımlara Vesile Oldu”

Bakan Eker: “Hayvancılıkta Verilen Kredi Büyük Yatırımlara Vesile Oldu”
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, hayvancılıkta 2010’dan 2014’e kadar kullandırılan 8.6 milyar liralık kredi nedeniyle büyük yatırımlar yapıldığını, 50’den fazla büyükbaş hayvan sayısı bulunan işletmenin 31 bin 450’ye yükseldiğini söyledi.

– Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, hayvancılıkta 2010’dan 2014’e kadar kullandırılan 8.6 milyar liralık kredi nedeniyle büyük yatırımlar yapıldığını, 50’den fazla büyükbaş hayvan sayısı bulunan işletmenin 31 bin 450’ye yükseldiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda devam eden Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmelerinde milletvekillerinin sorularına cevap veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, hayvancılık ve besi kredisi kullanan çiftçilerin kredilerinin yüksek faizlendirildiği yönündeki iddialara yönelik açıklamada bulundu. Yüksek miktarda tarımsal krediler verildiğine dikkat çeken Bakan Eker, “Sadece sıfır faizli kredi 8,6 milyar ödendi 2010'dan 2014'e kadar ve 371 bin üretici bundan istifade etti Türkiye'de. Ziraat Bankasının normalde kendisinin 2014'te 17 milyar lira ödemesi var; Tarım Kredinin 6 milyar; toplamda 22,8 milyar da onların kullandırdığı kredi var” dedi.

Ziraat Bankası’nın 2014'te kullandırdığı 16,8 milyar lira kredinin yüzde 98,7 oranındaki kısmının geri geldiğini, tarım kredinin kullandırdığı 6 milyarın liralık kredinin de yüzde 97,1'inin geri geldiğini ifade eden Bakan Eker, “Biz olabildiğince bu şartları iyileştirmek ve hayvancılıkta olduğu gibi faizsiz kredi vermek suretiyle de yatırımları artırıyoruz. Hayvancılıkta özellikle bu söylediğim 8,6 milyar lira kredi gerçekten çok büyük yatırımlara vesile oldu. Mesela Türkiye'de içinde 50'den fazla büyükbaş hayvan bulunan işletme sayısını biz 4 bin 300'den devraldık, şu anda 31 bin 450, yani 27 binin üzerinde yeni 50 baş üstü, yani büyük-orta ölçekli işletme kuruldu. Bizim Ziraat Bankasından hem talebimiz hem telkinimiz bu konuda çiftçilere olabildiğince yardımcı olunması ve kolaylık sağlanmasıdır” diye konuştu.

BAKAN EKER: “HAYVANCILIKTA VERİLEN KREDİ BÜYÜK YATIRIMLARA VESİLE OLDU”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.