Bakan Elitaş: "Teröristlerin başı ezilene kadar..."

Bakan Elitaş: "Teröristlerin başı ezilene kadar..."
AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Toplantısı'na katılan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş burada yaptığı konuşmada,...

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Toplantısı'na katılan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş burada yaptığı konuşmada, "Teröristlerin başı ezilene kadar, onların inleri başlarına yıkılana kadar bu mücadele sonuna kadar devam edecektir" dedi.

Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Toplantısı'nda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, terörde ayrımın söz konusu olamayacağını söyleyerek, "Bizler YPG'nin mevzilerinin bombalandığı bir ortama geldik. DEAŞ'a karşı mücadele etmiş olmak, herhangi bir terör örgütüne karşı mücadele etmiş olmak kendisini terör örgütü olmaktan çıkarmıyor. Eğer yalnızca kriteri oraya koyarsak yanlış bir iş yapmış oluruz. Terör örgütünün "senin yanında olanı, benim yanımda olanı" diye bir ayrım söz konusu değildir. Böyle bir ayrım terör örgütlerine verilen en büyük mükafat olur. O yüzden biz gerek insanlık karşısında, gerekse insanımız karşısındaki duruşumuzu değiştirmeyeceğiz" dedi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ise, Güneydoğu halkının artık teröristlere yardım ve yataklık etmek yerine güvenlik güçleriyle beraber hareket ettiklerini söyleyerek, Güneydoğu halkını takdir ettiğini söyledi.

"ONLARIN İNLERİ BAŞLARINA YIKILANA KADAR, BAŞLARI EZİLENE KADAR MÜCADELE DEVAM EDECEK"

"Şuanda Güneydoğu'daki yaşadığımız mesele Kürt kardeşlerimizle olan sorunlar değil, Kürt kardeşlerimize kendileri Kürt diye ortaya çıkıp zulüm eden teröristlerle, eli kanlı canilerle yapılan bir mücadeledir" diyen Elitaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir taraftan iç meselelerle uğraşıyoruz. Türkiye'nin içerisinde Kürt hareketi diye ortaya çıkıp Kürt hareketi değil Kürt kardeşlerimize zulmeden, Kürt kardeşlerimize işkence eden bir terör belasıyla mücadele ediyoruz. Ondan önceki dönemlerde Güneydoğu'da yaşayan kardeşlerimizi çeşitli söylemleriyle aldatan, onları kendi tarafları yapmaya gayret eden, bir manada da başarılı olan ama son zamanlarda oraları işgal edip devletin bütünlüğünü ortadan kaldırmak, milli birlik ve beraberliğimizi yok etmek için gayret gösteren terör örgütü ile yapılan mücadelede bir adım dahi geri adım atmayarak devam ediyoruz. Bunda hamdolsun o bölgede yaşayan insanlarımız onlara yardım ve yataklık etmek yerine onların devletle olan mücadelesini engellemek ve güvenlik güçlerimizle birlikte hareket edip, o terör örgütü üyelerini izole etmek için büyük bir azim gösteriyorlar. Oradaki kardeşlerimizi takdir ediyorum, haklı davalarını da selamlıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2005 yılında Diyarbakır'da yaptığı konuşmadan sonra artık Türkiye'de Kürt sorunu sorun olmaktan çıktı, Kürt kardeşlerimizle bir ve beraber yaşayabilmek, onların kardeşliğini sözde değil özde hale getirmek 2005 yılından itibaren gerçekleşmeye başladı. Şuanda çözüm süreci aynı şekilde devam ediyor, nasıl ediyor? Türkiye'de yaşayan herkesin devletle olan sorunlarını barışık hale getirmek için çözüm süreci devam ediyor. Şuanda Güneydoğu'daki yaşadığımız mesele Kürt kardeşlerimizle olan sorunlar değil, Kürt kardeşlerimize kendileri Kürt diye ortaya çıkıp zulüm eden teröristlerle, eli kanlı canilerle yapılan bir mücadeledir. Onların başı ezilene kadar, onların inleri başlarına yıkılana kadar bu mücadele sonuna kadar devam edecektir."

"PARALELCİLERİN YAPTIKLARI İŞ NE İMANA SIĞAR, NE TÜRKLÜĞE"

Türkiye'de iki hain yapılanma olduğunu söyleyerek paralel yapıya da yüklenen Bakan Elitaş, "Hiç kimse bunların verdiği zarar kadar ülkeye zarar veremez. Paralel yapı denen, yakınlarımızı, dostlarımızı, kardeşlerimizi kandırıp ülkenin aleyhine karşı çalışan bir yapı var. Müthiş bir güç zehirlenmesi, o güç zehirlenmesinin sonunda ortaya çıkan, herkesi dinleyen ve bu dinlediklerini başka ülkelere istihbar eden hain bir yapılanma var. Şuanda Türkiye içerisinde iki hain yapılanma var. Biri PKK terör örgütü, öbürü paralel yapı. Bakın görevimiz gereği dünyanın her yanını dolaşıyoruz. Samimiyetle söylüyorum bu paralel yapının elemanları Türkiye'de artık zarar vermez hale geldiler. Türkiye'nin dışında o ülkelere Türkiye'nin "kötü" olduğunu çirkef bir şekilde anlatıyorlar ki hiç kimse bunların verdiği zarar kadar zarar veremez. Bunların yaptıkları iş ne imana sığar, ne milliyete sığar ne de Türklüğe sığar" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.