Bakan Elvan, "Kahramanmaraş’a 1,5 Milyar TL Yatırım Yapıldı"

Bakan Elvan, Kahramanmaraş’a 1,5 Milyar TL Yatırım Yapıldı
Ak Parti Eylül Ayı İl Danışma Toplantısı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ında katılımıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde yapıldı.

Ak Parti Eylül Ayı İl Danışma Toplantısı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ında katılımıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde yapıldı.

Ulaştırma Çalıştayı için şehrimize gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, daha sonra Ak Parti Eylül Ayı il danışma toplantısına katılarak Kahramanmaraş’a yapılması planlanan projeler ve iktidarda bulundukları dönemde yapılan hizmetleri değerlendirdi.

KAHRAMANMARAŞ’A YENİ TERMİNAL YAPILACAK

Bakan Elvan, Kahramanmaraş yapılan eski terminalin artık istekleri karşılayamayacağını düşündüklerini belirterek, “Büyükşehir’e, Büyükşehir Otogarı yapılmalıdır” dedi ve yeni yapılacak otogarın da müjdesini verdi.

İlk olarak ev sahibi olan Ak Parti İl Başkanı Metin Doğan kürsüye çıktı ve Bakan Lütfi Elvan’a “Yedi Güzel Adam’ın memleketine şairler ve yazarlar şehrine hoş geldiniz” diye başladığı konuşmasına daha sonra yapılacak olan projelere verdiği destekten dolayı da teşekkür etti.

Ak Parti Kahramanmaraş il başkanı Metin Doğan daha sonra yeni Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hakkında: “Ülkemizin “Hocası” kendisi Alia İzzetbegoviç gibi bilgili ve ileri görüşlü bir insan, sayın başbakanımız ülkemize ve tüm İslam coğrafyasına hayırlı olsun. Kendisi bu millet için gelecek için çok değerli bir lider” dedi

DOĞAN: “KONGRE ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK”

Ak Parti İl Başkanı Metin Doğan, “Önümüzde yapılacak olan kongremiz var tüm il ve ilçe teşkilatlarına gerekli yazışma ve bilgileri gönderdik. Önümüzdeki dönemde kongremiz ile ilgili sıkıntılı bir sürecin olmaması için tüm çalışmaları yapıyoruz” dedi

BAKAN ELVAN: SİZLERİN SAYESİNDE EĞİLMEDİK, BÜKÜLMEDİK…”

Değerli arkadaşlar dünyanın son on yılda yaşadığı değişimleri hepimiz takip ediyoruz. Allah’a çok şükür ülkemizde bu konuda çok ciddi adımlar atmış ve bu değişikliğe ayak uydurmuştur. Ülkemiz son 12 yılda yaşadığı seçim trafiğinde Kahramanmaraş’ımız her zaman Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerini vermiş en sonda Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde % 70’in üzerinde oy vererek bir kez daha istikrarın destekçisi olmuştur. Çok zor günler geçirdik içerden ve dışardan ülkemize yapılan saldırılar oldu. Ama bizler sizin desteğinizle hiçbir zaman eğilmedik, bükülmedik, dimdik ayakta durduk. Ülkemizin ne kadar sıkıntısı varsa korkmadan bıkmadan usanmadan elimizden geleni yaptık ve ülkemizi büyütmeye devam ediyoruz. Bugün Kahramanmaraş’ta yapılan ulaştırma çalışmalarında neler yapıldı neler yapılacağını konuştuk işte bunları konuşmak gerekirse;

kahramanmaras-havaalani-genisletiliyor.jpg

KAHRAMANMARAŞ’A 1,5 MİLYAR TL YATIRIM YAPILDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kahramanmaraş’a bizim dönemimizde 1,5 Milyar TL yatırım yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. Bugün tüm Kahramanmaraş’ta konuşulan ve gündemi meşgul eden bir konu olan Kahramanmaraş’a Hızlı Tren Gelecek Mi? Gelmeyecek Mi? Tartışmaları yapılıyor. Evet sevgili arkadaşlar Kahramanmaraş’a Hızlı Tren Gelecek. Adana’dan itibaren Osmaniye, Gaziantep, Mardin, Habur’a kadar hızlı tren projemiz var. Bir kısmının ihalesini yaptık bir kısmını ihaleye çıkardık inşallah en kısa sürede karara bağlayacağız ve Ak Parti Hükümeti Kahramanmaraş’ı Hızlı Trene kavuşturacak” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’A YAPILAN VE YAPILMASI PLANLANAN KARAYOLU PROJELERİ

Kahramanmaraş-Göksun Karayolu çok yoğun ve işlek bir yol, biz burayı da en kısa sürede bitirmek ve hizmete sunmak için çalışmalarımızı yapıyoruz.

Yapılan incelemeler ve Projelerdeki değişiklikler biraz bizi yavaşlatmış olabilir ama doğal yollardan sekteye de uğrayan (heyelan) bu çalışmalar, bugün gittim gördüm ve önerilerde bulundum. İnşallah bu projede en geç 2016 yılına kadar bitmiş olacaktır.

İkinci önemli projelerimizden olan Kadirli-Andırın yolu. Sevgili kardeşlerim burada yapılan çalışmalarda 26 Km’lik bir yolu tamamladık 53 Km’lik bir yolumuz kaldı. İnşallah 2016 yılında burayı da bitireceğiz.

-bakan-elvan-kahramanmarasta.jpg

Bir diğer önemli projemizde Afşin Elbistan yolu, bildiğiniz üzere burada Tek yol var biz onu inşallah bölünmüş yol haline getirip tamamlayacağız. Bununda gerekli talimatı verdim, burayla ilgili arkadaşlarımız çalışmaya başladılar.

Göksun’u Elbistan’a Bağlayan Yol, bu yol gerçekten oldukça yoğun ve standartları yüksek olması lazım. Ama arkadaşlarımız burayı standartları yüksek tek yol olarak yapmışlar ama ben buradaki incelemelerimde alakalı arkadaşlardan bilgileri de aldıktan sonra şu kararı verdim. Buraya bölünmüş yol yapacağımızın sözünü vermiş olayım. İnşallah 2 yıl içerisinde bu yolu tamamlayacağız.

Yine bir başka yol projemiz olan Elbistan-Ekinözü yolu, arkadaşlar gerekli çalışmaları yapıyor ve en kısa sürede yol hizmete girecektir.

Bir diğer yol projemizde Çağlayancerit-Pazarcık yolu burada çalışmalar tam gaz devam ediyor. Mart ayında buranın da tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

Kısıklı Vadisi, burayla ilgili olarak Karayolları Müdürlüğümüz inceleme yapmış ve bana söyledikleri eski yolun daha kısa olduğunu düşünüyorlar. Bende gerekli çalışmaları incelemeleri yaptıktan sonra oturup konuşulduktan sonra hep birlikte karar vereceğiz” dedi.

Bakan Elvan, Kahramanmaraş’ta üst geçitlerin olmadığını ve bu sorunun da en kısa sürede çözüleceğini dile getirdi.

-bakan-elvan-kahramanmarasta1.jpg

KAHRAMANMARAŞ HAVAALANI GENİŞLETİLİYOR

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kahramanmaraş Havaalanı bölge için önemli bir konumda. 2006’da sadece 6 Bin olan yolcu kapasitesi, bugün 300 Binin üzerinde. Bizde gereken çalışmaları yapıp pistleri genişletmeyi, büyütmeyi planlıyoruz” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın konuşmasının ardından İl Danışma Toplantısı sona erdi.

HABER-FOTOĞRAF: ALİ KARABOĞA

-bakan-elvan-kahramanmarasta2.jpg-bakan-elvan-kahramanmarasta3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.