Bakan Eroğlu 169 milyonluk açılışa katıldı

Bakan Eroğlu 169 milyonluk açılışa katıldı
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilecik'te toplam maliyeti 169 milyon TL tutarında olan 18 tesisin açılışı ve temel atma törenini gerçekleştirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilecik'te toplam maliyeti 169 milyon TL tutarında olan 18 tesisin açılışı ve temel atma törenini gerçekleştirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilecik ziyareti kapsamında ilk olarak Bilecik Valiliği'ni ziyaret etti. Ardından Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, buradan Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Belediye Meclis Salonunda basına kapalı Koordinasyon Toplantısına katıldı. Cuma namazını Bilecik Kayı Boyu Camii'nde kılan Balkan Eroğlu, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi düzenlenen DSİ tesisleri toplu temel atma ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ORKÖY kredi sertifikalar dağıtım törenine katıldı.

"BİLECİK'İN TARİHİ BİR GÜN YAŞIYOR"

Salonda açılış konuşması yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik'in tarihi bir gün yaşadığı söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu tarafından çok büyük yatırımlar yapıldığı hatırlatan Yağcı, şunları kaydetti:

"Çok önemli yatırımlarının bir taraftan temelin atarken, diğer taraftan da açılışlarını hep birlikte gerçekleştirmenin haklı hazzını, mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bizlere bu mutluluğu yaşattığı için bu güzel hizmetleri şehrimize değer olarak kattılar. Sayın Bakanımızın özel katkılarıyla sunmuş olduğu desteklerle bizleri de motive ederek belediyemizin de yaptığı bir hayvan barınağının da bugün açılışını yapıyor olmak bizleri de daimi bir mutluluk veriyor. Arzu ediyoruz, dua ediyoruz ve bu noktada hep birlikte çalışıyoruz ki cenabı hak bizleri hep böyle güzel anlarda, güzel işlerde ve başarılı çalışmalarda birlik, beraberlik içerisinde böyle hayırlı hizmetlerde bir araya getirsin diyorum."

"BİLECİK'E 36 MÜJDE İLE GELDİK"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilecik'e eli boş gelmediği ve eli boş gelmedin caiz olmadığı belirterek, "Bugün buraya hakikaten önemli müjdeler ile geldik. Dağıtılan kitapçığa bakarsanız biz bugün buraya tam 36 müjde ile geldik. Geçen yılda 30 tane müjde ile gelmiştim şimdi 66 altı adet müjdemiz var. Biz sözümüzün eri hükümetiz. Geçen sene verdiğimi 30 müjdenin 25'i bitti, 5 tanesinin inşaatı devam ediyor. Onunda bu yıl sonuna kadar bitirin talimatı verdim. İnşallah bugün de atacağımız temellerin bitiş saatini vereceğiz. Biz ömrümüz boyunca şunu yapmaya çalıştık zaman çok kıymetli. Heba edilen zamanı geri getirmek mümkün değil. O yüzden biz Orman ve Su İşleri Bakanlığına şöyle bir slogan seçtik, Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanlar yarışıyor. İnşallah zamanla yarışarak bu tesisleri yapacağız. Bu müjdelerin çoğu DSİ'ye ait. Burada mesela çok sayıda baraj ve gölet yapılacak. Bu 36 müjdenin 26'sı DSİ'ye ait. Bölge müdürüm inşaat zamanı odasının kapısını kilitliyor hep arazide onu yerinde bulamazsınız. Şeyh Edebali'nin muhteşem bir sözü var. "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" bizde devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik. Şuan 7 tane müjde de Orman Genel Müdürlüğümüzün. Bilecik'in ben her tarafını gezmişimdir. Dolayısıyla burası saklı bir cennettir. Biz burayı doğa turizminin merkezi yapmak istiyoruz. Kaymakamlara, belediye başkanlarına her türlü desteği vereceğiz. Bizim bunu yapma boynumuzun borcu bir vefa borcudur. Ertuğrul Gazi'ye borcumuz var, Şeyh Edebali'ye vefa borcumuz var. Bütün müjdelerimiz kitapta teker teker mevcut oradan bakabilirsiniz. Bu kitapçıkta planlanan her şey barajlar, göletler, sulama tesisleri, ormancılık faaliyetleri, meteoroloji faaliyetleri var. Bizim sözümüz sözdür, biz sözünün eri bir hükümetiz. Sizin ekonomik değerleriniz ne kadar yüksek olursa ülkenin değeri yükselir. Buradan üreteceğiniz zeytin ve yağ sizin ekonominize fayda sağlasın diye. Bundan sonra ormanların yönetiminde de sizlere söz sahibi vereceğiz. İnşallah bu ormanları hep birlikte yöneteceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından sahneye kurulan butonları Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri basarken, DSİ tesisleri toplu temel atma töreni gerçekleştirildi. Ardında Bakan Eroğlu orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ORKÖY kredi sertifikalarını dağıtırken, Bilecik Belediyesi'nce yapılan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaretinin ardından Bilecik'ten ayrıldı.

Bakan Eroğlu 169 milyonluk açılışa katıldı

Bakan Eroğlu 169 milyonluk açılışa katıldı

Bakan Eroğlu 169 milyonluk açılışa katıldı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.