Bakan Güllüce, Amasya İle Merzifon’u Karıştırdı

Bakan Güllüce, Amasya İle Merzifon’u Karıştırdı
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, partisinin Amasya’da düzenlediği il, ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Amasya ile Amasya merkezden sonra nüfusu büyük ikinci ilçe olan Merzifon’u karıştırıp ‘Merzifon’

- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, partisinin Amasya’da düzenlediği il, ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Amasya ile Amasya merkezden sonra nüfusu büyük ikinci ilçe olan Merzifon’u karıştırıp ‘Merzifon’ diye seslendi.

Hamit Kaplan Spor Salonu’nda düzenlenen programda, Osmanlı döneminde şehzadelerin valilik yaptığı için ‘Şehzadeler Şehri’ olarak bilenen Amasya yerine ilçesi Merzifon’dan bahsedip “Merzifon tarihte devlet kurmada nasıl şehzadeler diyarı olduysa belediyecilikte de ben istiyorum ki böyle örnek sinerjili, başarılı, sembolik bir hale gelsin” diyen İdris Güllüce, Merzifon Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı ile Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’in yanına gelip Amasya'da olduğunu hatırlatması üzerine “Ne dedim ben. Pardon. Amasya, Merzifon fark etmiyor. Aynı şeyleri söylemek istiyorum. Evet Amasya diyeceğim. Bütün il hudutlarıyla beraber söylüyorum tabii” şeklinde konuştu.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’den diğer ilçelerdeki çalışmalara destek olmasını isterken özellikle de kadınlara teşekkür eden İdris Güllüce, “Sanmayın hizmetiniz sade Merzifon’da, sade Amasya’da , Suluova’da kalacak. Hizmetlerinizin karşılığını Somalili alıyor. Hizmetlerinizin karşılığını Bosnalı alıyor. Hizmetlerinizin karşılığını dünya mazlumları, dünya yetimleri, dünya fakirleri, dünya ezilenleri Türkiye’nin yanında olmasının mutluluğuyla alıyor. Siz burada oy verdirdikçe, kapı kapı dolaştıkça Türkiye’yi çekemeyen, bu Türkiye niye helikopter yapıyor. Bu Türkiye niye bu kadar gelişti diye dünyada bazı organizasyonlar yapılıyor. Şimdi siz burada oyları çok yükseltmiş olarak Merzifon’un bütün belde ve ilçelerinde Türkiye’ye karşı hesap yapanlara, Türkiye’de operasyon yapmak isteyenlere, milleti birbirine kırdırmak isteyenlere, mezhep kavgası çıkartmak isteyenlere hepsine birden ne diyeceksiniz biliyor musunuz. 'Heyyy' diyeceksiniz” diye konuştu.

Programa gelen Merzifonluların “Merzifon seninle gurur duyuyor” diye slogan attığı Güllüce şöyle devam etti: “31 Mart günü televizyonlar açan vatandaşlar. Yurt dışında Türkiye’nin aleyhine plan, proje yapanlar. O Türkiye’nin gelişmesinden hasetlik yapanlar. O milleti birbirine düşürmek isteyenler Amasya’dan öyle bir ‘heyyy’ sesi duysun ki yüreği patlasın. Dostlarımızda, bu ülkeyi sevenler de, bu vatan kurban olayım, bu millete kurban olayım diyenler de o ‘heyyy’ sesini duyduğu zaman oh be desin".

Bir sonraki programı olan Merzifon'a hareket eden Bakan İdris Güllüce, Ak Parti Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı, Avni Erdemir, AK Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman’ın da katıldığı tanıtım programında Cafer Özdemir ve M. Kadri Aydınlı’nın yanı sıra Göynücek adayı Kemal Şahin, Gümüşhacıköy adayı Mustafa Saatcı, Hamamözü adayı Mehmet Canıbek, Suluova adayı Fatih Üçok, Taşova adayı Bayram Öztürk ve Ziyaret adayı Mehmet Uyanık’a destek istedi.

BAKAN GÜLLÜCE, AMASYA İLE MERZİFON’U KARIŞTIRDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.