Bakan Huzurevini Ziyaret Etti

Bakan Huzurevini Ziyaret Etti
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Balıkesir’de huzurevini ziyaret ederek yaşlıların elini öptü. İslam, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde Gazze’de yapılan barış görüşmelerinden hayırlı...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Balıkesir’de huzurevini ziyaret ederek yaşlıların elini öptü. İslam, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde Gazze’de yapılan barış görüşmelerinden hayırlı netice alınarak çifte bayram yaşamak istediklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Balıkesir temaslarını sürdürdü. İlk olarak Balıkesir Valisi Ahmet Turhan’ı makamında ziyaret eden Bakan İslam, aile köklerinin Balıkesir’de olduğunu ifade ederek şehre yabancı olmadığını söyledi. İslam, "Gerçekten Ramazan’a uygun, ahenkli, şenlikli, birlikte paylaşılan günler geçirilmiş. Ben de bunların bir kısmına şahit oldum. İnşallah bu güzel şehrimizin huzurunun, bereketinin, birliğinin, coşkusunun bundan sonra da devam etmesini diliyorum. İslam alemi için sıkıntılı geçmiş Ramazan’ı idrak ettik. Bayrama doğru bu sıkıntıların hafiflemesini umut ediyoruz. Gazze’de, Türkiye’nin liderlik ettiği barış görüşmelerinin inşallah hayırlı neticelere varmasını umut ediyoruz. Bu olursa bizim için çifte bayram olacak" dedi.

Balıkesir’in gelecekte çok büyük atılımlar yapacağını söyleyen Bakan İslam, "Bugün 650 milyon dolarlarda olan ihracatımızın gelecek yıllarda 8-9 milyar dolarlara çıkacağını hedefliyoruz. Sanayi yatırımları için en uygun yer burasıdır. Balıkesir, otobanları, hızlı tren, havaalanı ve limanlarıyla dünyada yatırım için en uygun yerlerden biri olacak. Yabancı sermaye gelmeye başladı. Sanayiyi doğru yere konuşlandırırsak tarım, hayvancılık ve turizmle Balıkesir hepsinin bir arada olduğu örnek bir il teşkil edecek" dedi.

BAKAN İSLAM HUZUREVİNİ ZİYARET ETTİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’u makamında ziyaret ettikten sonra huzurevine geçen Bakan İslam, kapıda yaşılar tarafından çiçeklerle karşılandı. Kendisine çiçek veren yaşlıların elini öpen Bakan Ayşenur İslam, salonda toplanan huzurevi sakinleriyle tek tek tokalaştı. Yaşlıların yaklaşan Ramazan Bayramı’nı tebrik eden İslam, sohbet ettiği yaşlıların sıkıntılarını dinledi.

Bakan İslam, "Yaşlılarımızın elini öperek hatırlarını sormak bizim birinci vazifelerimiz arasında yer alıyor. Burası köklü bir kuruluşumuz. Bir taraftan da kendi gözlerimizle görelim, ihtiyaçlarını tespit edelim, ne yapabiliriz, onlar üzerinde çalışıyoruz. Balıkesir’de ikinci bir huzurevi açma çalışmalarımız var onun çalışmaları devam ediyor. İhalesine çıkıp bitirdikten sonra burayı biraz daha rahatlatacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Balıkesir’de temaslarını tamamlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, daha sonra İstanbul’a hareket etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.