Bakan Işık Korelilere Yeni Sloganla Seslendi

Bakan Işık Korelilere Yeni Sloganla Seslendi
1 Ekim Kore Silahlı Kuvvetler Günü ve 3 Ekim Kore Kuruluş Günü, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin ev sahipliğinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katıldığı resepsiyonla kutlandı. Sher...

1 Ekim Kore Silahlı Kuvvetler Günü ve 3 Ekim Kore Kuruluş Günü, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin ev sahipliğinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katıldığı resepsiyonla kutlandı.

Sheraton Otel’de düzenlenen resepsiyonda konuşan Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Sangkyu Lee, Kore Savaşı ve 2002 Dünya Kupasıyla gelişen Kore Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Türkiye’yi ziyaret eden Koreli turistlerin her geçen gün sayısının arttığını vurgulayan Lee, “Kore firmaları da savunma sanayi dahil olmak üzere Altay tank, üçüncü boğaz köprüsü, Avrasya Tüneli ve enerji santrali gibi büyük çapta altyapı projelerine katılmaktadır” diye konuştu.

Lee şöyle devam etti:

“Kore ve Türkiye, küresel yönetimin reform sürecine katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz sene Meksika, Endonezya, Avustralya ile birlikte “MİKTA” olarak adlandırdığımız dünyanın ortak güç ülkelerinden oluşan gayri resmi bir grup oluşturdu. Son zamanlarda ikili ilişkilerin katettiği bu gibi gelişmelerden dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. Böyle müthiş ülkede görev yapmak benim için gerçekten büyük onur ve ayrıcalıktı.”

Resepsiyonda konuşan Bakan Işık ise, iki ülke arasındaki dostluk bağının derinliği nedeniyle kendisini ev sahibi gibi hissettiğini belirterek, Kore Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki siyasi ilişkilerin, 1949 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin Kore Cumhuriyeti’ni bağımsız bir devlet olarak tanımasıyla başladığını hatırlattı. Işık, “Dostluk bağları uzun zaman öncesine dayanan Kore ile Türkiye arasında ilişkilerin, yalnızca siyasi ve ekonomik değil kültür, eğitim, sanat, dil gibi hayatın her alanında kökleştiğini görmekteyiz. 2013 yılı rakamlarına göre 6,5 milyar dolarlık ticaret hacmi, dünyanın ilk 20 ekonomisi içerisinde yer alan Türkiye ve Kore gibi iki önemli ülkenin potansiyelinin gerisinde kalmaktadır. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artması ve daha dengeli bir biçimde gelişmesi, halklarımızın huzur ve refahının geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

BAKAN IŞIK KORELİLERE YENİ SLOGANLA SESLENDİ

Bakan Işık konuşmasında Korelilere 28 Eylül’de tanıtımı yapılan Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni sloganıyla seslendi. “Bugün siz Koreli dostlarımıza, Türkiye’nin Yeni Sloganı ‘Gücü Keşfet’ (Discover the Potential of Turkey) diyerek sesleniyoruz” diyen Işık, “Türkiye’nin gücünü ve potansiyelini Koreli dostlarımızın keşfetmelerini istiyor ve bekliyoruz” şeklinde konuştu. Işık konuşmasını, “Yaşasın Kore Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin dostluğu” diyerek sonlandırdı.

Resepsiyon öncesi Işık, Kore yapımı bir arabayı ve el sanatları ürünlerini inceledi. El sanatlarını yakından inceleyen Işık, ürünleri yapan sanatçıyla da sohbet edip, kendisini tebrik etti. Ayrıca Büyükelçi Lee de konuşmaların sonrasında kanun ve gitar eşliğinde “Üsküdar’a Gider İken” şarkısını seslendirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.