Bakan Kılıç: “Kyk’nın 2014 Sonunda Ulaşacağı Kapasite 390 Binin Üzerinde

Bakan Kılıç: “Kyk’nın 2014 Sonunda Ulaşacağı Kapasite 390 Binin Üzerinde
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumunun 2014 yılının sonuna kadar ulaşacağı kapasitenin 390 binin üzerinde olduğunu söyledi.

- Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumunun 2014 yılının sonuna kadar ulaşacağı kapasitenin 390 binin üzerinde olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde hükümet adına söz alan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Kredi ve Yurtlar Kurumunun bu yılsonuna 2014 yılının sonuna kadar ulaşacağı kapasitenin 390 binin üzerinde olduğunu açıklayan Bakan Kılıç, “Bu 390 bin öğrenci kapasitesine ulaşmamız için, bu yıl içerisinde yaptığımız yatırımlarla beraber sadece bu yılda 100 bini aşkın yatak kapasitesini Kredi ve Yurtlar Kurumuna kazandırmış olacağız. Başvuru yapan öğrenci sayımız toplamda bütün Türkiye genelinde 488 bindir. Bunda ‘geçerli olan’ diye dile getirdiğimiz, geçerli başvurudan kastımız, yaptığınız başvurunun sistem açısından doğru olması ve başvurduğunuz yerde yurdumuzun olması, yerleşebilmeniz, sizin eğitim alanınızla alakalı doğrudan orantılı olması yani şartların yerine getirilmesiyle alakalıdır. Bu rakam 417 bin. Bu yılsonuna kadar yerleştirmiş olacağımız kapasitemiz dâhilindeki öğrencilerimizle beraber yerleştirme oranımız başvurularda yüzde 45'e ulaşmış olacak. Tabii ki çalışmalarımıza hızla devam edip çok daha fazlasını yapmak için elimizden geleni yapıyoruz ama bu yılsonu itibarıyla şu anda devralacağımız kapasite 29 bin 495'tir, ekstra olarak girecek olan devreye. Yani 360 binin üzerine gelecek kapasiteyle yılsonunda 390 bini aşmış olacağız” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.