Bakan Kılıç net konuştu: "Bunlara karşı hiçbir şekilde..."

Bakan Kılıç net konuştu: "Bunlara karşı hiçbir şekilde..."
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarını, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mensubu olarak...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarını, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mensubu olarak görmediklerini belirterek, "Bunlar üstlerine o şerefli üniformayı giyip hem o şerefli üniformaya hem de milletine, devletine ihanet eden alçaklar, hainlerdir. Bunlara karşı hiçbir şekilde müsamaha göstermeksizin en kararlı şekilde yine hukuk ve adalet çerçevesinde gerekenleri sonuna kadar yapacağız" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu heyetini kabul etti. Kabulde bir konuşma yapan Bakan Kılıç, darbe girişiminin ardından yaşanan birlikteliğin önemine dikkat çekerek, "Malum 15 Temmuz gecesi hep beraber bir darbe girişimi yaşadık. Şimdi bu girişimin karşısında elbirliğiyle, hep beraber, aramızda hiçbir farklılık gözetmeksizin, siyasi partisi, düşüncesi ne olursa olsun, tek yürek halinde, milletçe bu hain terör örgütünün karşısında durduk. Pensilvanya'daki o terör örgütü liderine karşı, kavi şekilde mücadelemizi yapacağız" diye konuştu.

"Türk halkı dünyaya demokrasi dersi verdi"

FETÖ ile mücadelenin 17-25 Aralık'tan sonra yoğun bir şekilde yürütüldüğünü hatırlatan Bakan Kılıç, "O zaman söylediğimiz şeylere bazıları inanmıyordu. Pek itibar etmiyordu. Artık bunların silahlı bir terör örgütü olduğu konusunda hiç bir şüphe kalmadı. Buna karşı devletimizin, milletimizin elbirliği içerisinde mücadele etmesi gerektiği biliniyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu noktadaki çağrısına cevap verip, demokrasisine, cumhuriyetine, hukukuna, insan haklarına sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. 1000'in üzerinde gazimiz var. 200'en fazla şehidimiz var. Tüm dünyaya Türk halkı bir demokrasi dersi verdi. Silahlı bir terör örgütünün hiç bir zaman başarılı olamayacağını gösterdi" şeklinde konuştu.

"Hiç bir şekilde müsamaha göstermeksizin hukuk ve adalet çerçevesinde gerekenleri yapacağız"

Darbe girişiminde bulunanların Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mensubu olarak görmediklerini belirten Bakan Çağatay Kılıç , "Bunlar üzerlerindeki hem o şerefli üniformaya hem de milletine, devletine ihanet eden alçaklar, hainlerdir. Bunlara karşı hiç bir şekilde müsamaha göstermeksizin en kararlı şekilde yine hukuk ve adalet çerçevesinde gerekenleri sonuna kadar yapacağız. Malum biliyorsunuz bazı uluslararası siyasilerden ve bazı medya kuruluşlarından Türkiye'ye karşı yine bir algı operasyonu, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik ciddi bir algı operasyonu mevzubahis. Buna karşıda hep beraber uyanık olacağız. Bunlara itibar etmeyeceğiz" diye konuştu.

"15 Temmuz gecesini tiyatro olarak görenler akıl tutulması yaşıyor"

15 Temmuz gecesini bir tiyatro olarak görenlerin ve böyle nitelemeye kalkanların bir akıl tutulması içerisinde olduklarını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Onların da bu manadan gerekli cevabı alması için, sizlerin sesinin yüksek çıkması gerekir. Sesimizi yüksek çıkarırken de medeniyetimizden, tarihimizden aldığımız gücü unutmayacağız. Bize yakışır, vakar içinde, dik durarak ama hiçbir zaman milletimizin geçmişten beri taşımış olduğu o üst kimliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi, temsil ettiğimiz değerlere en yüksek saygıyı göstererek yapacağız. Onlar bizi farklı noktalara çekmek isteyebilirler. Türkiye'yi dünyaya farklı gösterme çabası içerisinde olacaklardır. Buna müsaade etmeyeceğiz. Ama kararlılığımızı da üst seviyede onlara göstereceğiz."

"Devlet kademesine sızmaya çalışan silahlı terör örgütünün ne kadar hain olabileceğini gördük"

TBMM'nin milli iradenin tecelligahı olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:

'Meclis'i görmeniz önemli. TBMM milli iradenin tecelligahıdır. Kurtuluş Savaşı'nı yönetmiş, gazi bir meclistir. Gazilik unvanını o dönemler içerisinde yaşanan ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden süreçteki verdiğimiz şehitlerimizin, gazilerimizin hatırası Meclisimizde yaşıyor. İlelebet yaşamaya da devam edecek. Meclisimiz artık binasıyla da gazi olmuştur. Bunu unutmayacağız, unutturmayacağız. Ama geleceğe olan yürüyüşümüzü de kararlı bir şekilde devam ettireceğiz. 15 Temmuz gecesinde yaşananlardan bir tecrübe edindik. Devlet kademesine sızmaya çalışan silahlı bir terör örgütünün ne kadar hain olabileceğini gördük. Bunu bileceğiz, ama geleceğe olan yürüyüşümüzdeki kararlılığı kaybetmeyeceğiz. Birinci elden tecrübe ettiğiniz, gördüğünüz şeyler olacak. Bunları da tüm hemşehrilerimize, dernekteki kardeşlerimize aktaracaksınız. İnanıyorum ki çok daha güzel günleri beraber kuracağız."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.