Bakan Kılıç’tan 30 Ağustos mesajı

Bakan Kılıç’tan 30 Ağustos mesajı
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda Türk milletinin Mustafa Kemal Atatük'ün önderliğinde tüm esaret altındaki milletlere örnek olduğunun altını çizerek, "30 Ağustos Zaferi, istiklal ve istikbalimizin dönüm noktası olması açısından büyük bir öneme sahiptir. 1071'de Sultan Alpaslan'la ayak bastığımız Anadolu'nun bize ait olduğunu tescilleyen 30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda Cumhuriyetimizin ilanının hazırlayıcısı bir özelliğe sahiptir. Necip milletimiz karşılaştığı tüm zorlukları birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik ve dayanışma içerisinde omuz omuza vererek aşmıştır. Tarih boyunca şerefiyle yaşayan milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı 30 Ağustos Zaferi'yle bütün mazlum milletlere bir kez daha örnek olacak büyük bir mücadele örneği göstermiş ve esaret altındaki tüm milletlere öncülük etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği; "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz, ileri" emri ile kahraman milletimizin zafer için aşamayacağı hiçbir engel olmadığını bütün dünya görmüştür" ifadelerini kullandı.

30 Ağustos'u 19 Mayıs 1919'da yakılan bağımsızlık meşalesinin amacına ulaşması olarak nitelendiren Kılıç, mesajına şöyle devam etti:

"Bu manada medeniyetimizden aldığımız güçle devlet ve millet olarak zalimlerin karşısında, mazlumların ve mağdurların yanında olma misyonumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Güçlü Türkiye idealimize emin adımlarla ilerlememizi hazmedemeyen bir takım karanlık güçler, eli kanlı terör örgütlerini maşa olarak kullanarak istikrarımızı, kalkınmamızı, demokrasimizi akamete uğratmak istemektedir. 15 Temmuz darbe girişimi de bu alçak, hayasız engelleme girişimlerinden bir tanesidir. İstiklaline aşık kahraman milletimiz, 30 Ağustos ruhuyla, Çanakkale ruhuyla tankın önüne yatarak, kendisine yöneltilen namluya korkusuzca atılarak dün 30 Ağustos'ta olduğu gibi bugün de istikbaline, vatanına, milletine, bayrağına ve devletine sahip çıkmıştır. Bin yıldır bu coğrafyada nice zaferler kazanmış, nice hain emelleri sonuçsuz bırakmış olan şanlı milletimiz, bugün yaşadığı sıkıntıların da üstesinden gelecek güce ve dirayete sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.