Bakan Madenci Evinde

Bakan Madenci Evinde
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ile birlikte Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden kazasında hayatını kaybeden İsa Gözbaşı’nın anne v...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ile birlikte Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden kazasında hayatını kaybeden İsa Gözbaşı’nın anne ve babasına taziye ziyaretinde bulundu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ermenek ilçesindeki maden kazasında hayatını kaybeden İsa Gözbaşı’nı kardeşi Nazmiye Gözbaşı’na 3 yaşındayken evlatlık veren Hatice Tuncer ile Hasan Hüseyin Tuncer çiftine taziye ziyaretinde bulundu. Çocuklarını yıllarca bebek sahibi olamayan kardeşi Nazmiye Gözbaşı’na 3 yaşında evlat veren anne Hatice ve Hasan Hüseyin Tuncer çifti ile görüşen Bakan Elvan, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Elvan, madenci kardeşlerinin yakınlarıyla görüştüklerini belirterek "Onların istekleri, arzuları ve taleplerini yerine getirme yönünde çalışma başlattık. Biliyorsunuz Soma’daki, kardeşlerimizin yararlandığı hakların aynısını Ermenek içinde bir yasal düzenlemeyle getireceğiz. Buna yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bunun dışında şu anda işsiz kalan kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimizin de iş sahibi olabilmeleri yönünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Tarım Bakanlığımız, Kalkınma Bakanlığımız ile ortak çalışma başlattık. Her bir aileye ne yapabiliriz, ne tür destek olabiliriz ailelerle görüşerek bunları tespit ediyoruz. KOP İdaresi Başkanlığımız bunu idare ediyor. Önümüzdeki günlerde inşallah, bu kardeşlerimizin önemli ihtiyaçlarını gidermiş olacağız. Zaten şuan itibarıyla ihtiyaçları neyse onları karşılıyoruz. Maddi olarak ne gerekiyorsa yapılıyor. Bundan sonraki süreçte de yapılacak" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.