Bakan Tüfenkci: "Bunun takipçisi olacağız"

Bakan Tüfenkci: "Bunun takipçisi olacağız"
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, temaslarda bulunmak üzere geldiği Almanya'da AB Komisyonu'nun Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, temaslarda bulunmak üzere geldiği Almanya'da AB Komisyonu'nun Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının kaldırılması kararının sevindirici olduğunu belirterek, "Bunun takipçisi olacağız" dedi.

Almanya'da temaslarda bulanan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Avrupa Komisyonu'nun Türk vatandaşlarına uygulanan vize uygulamasının kaldırılması için bugün aldığı tavsiye kararını değerlendirdi. Bakan Tüfenkci, kararın vizesiz seyahat etmek isteyen vatandaşlar için büyük bir kolaylık olacağını ifade ederek, "Sevindirici bir karar. Özellikle Türk iş adamlarımızın Avrupa'ya artan ticaret hacmi var. Alınan bu kararla bunun daha da artacağına inanıyoruz. Tavsiye kararı bir başlangıç. Bunun parlamentoda ve konseyde onaylanması lazım. Bunun takipçisi olacak ve nihayete erdireceğiz. Avrupa'nın bu süreç sonunda vermiş olduğu sözlerin yerine getirilmesi, özellikle Türk kamuoyunda Avrupa'ya olan güvensizliği ortadan kaldırması adına önemli bir gelişmedir" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.