Bakan Tüfenkci’den terör karşı birlik vurgusu

Bakan Tüfenkci’den terör karşı birlik vurgusu
Atatürk Havalimanı'nda bombalı saldırının gerçekleştirildiği bölgede incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Türk milleti...

Atatürk Havalimanı'nda bombalı saldırının gerçekleştirildiği bölgede incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Türk milleti güçlüdür. Bunların altından kalkar ve hiçbir zaman bu terör saldırılarıyla ne korkuya ne paniğe kapılır" dedi.

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, havalimanına gelerek incelemelerde bulundu. Dış hatlar terminali geliş ve gidiş kısmındaki patlamalarına meydana geldiği yerleri inceleyen Tüfenkci, yetkililerden bilgi aldı.

PATLAMADA YARALANAN PERSONELLE SOHBET ETTİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci patlama sırasında olay yerinde bulunan ve başından hafif şekilde yaralanan bir havalimanı personeliyle de konuşarak geçmiş olsun temennisinde bulundu. Yaralı personelle yakından ilgilenen Tüfenkci, bir süre olay hakkında bilgi aldı.

"TÜRKİYE'YE DEĞİL DÜNYAYA, İNSANLIĞA YAPILAN BİR SALDIRI"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci gazetecilere açıklamalarda bulunarak teröre karşı kararlılık mesajı verdi. Bakan Tüfenkci, "Dünkü menfur saldırıdan sonra bizim gümrük muhafaza memurumuz da görev yaptığı mahal içerisinde hayatını kaybetti, şehit oldu. Arkadaşlarımız da yaralanmıştı. Bugün hem yetkililerden bilgi alıp hem burada görev yapan arkadaşlarımıza geçmiş olsun deyip moral vermek açısından buradayız. Yapılan saldırıyı biz şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu da gösterdi ki asasında yapılan saldırı Türkiye'ye değil dünyaya, insanlığa yapılan bir saldırı" ifadelerini kullandı.

TERÖRE KARŞI BİRLİK VURGUSU

Teröre karşı kararlılık vurgusu yapan Bakan Tüfenkci, "İnsanlığa ve dünyaya yapılan bu saldırıyla bizim ne kadar güçlü olmamız gerektiğini, ne kadar teröre karşı tek yürek ve tek ses olmamız gerektiğini göstermesi bakımından önemliydi. Bugün şurada gördüğümüz manzara aşağıda gördüğümüz manzara tamamen günahsız ve sivil insanları hedef alan, korku ve panik oluşturarak insanlar arasında kargaşa neden olmak, bu insanların hayatını karartarak da ne elde edebileceklerini doğrusu bizler de bilmiyoruz. Ama şunu kesinlikle ifade etmek lazım; Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti güçlüdür. Bunların altından kalkar ve hiçbir zaman bu terör saldırılarıyla ne korkuya ne paniğe kapılır. Ama alabileceğimiz tedbirleri de en üst düzeyde alarak bir daha böyle bir saldırıyla karşı karşıya kalmamamız yönünde gereken ne varsa o tedbirler alınıyor zaten" şeklinde konuştu.

Bakan Tüfenkci’den terör karşı birlik vurgusu

Bakan Tüfenkci’den terör karşı birlik vurgusu

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.