Bakan Ünal: Kahramanmaraşlı, cesareti ve kararlılığı yeniden tanımlamıştır

Bakan Ünal: Kahramanmaraşlı, cesareti ve kararlılığı yeniden tanımlamıştır
Kahramanmaraş’ta; İşgale karşı her karış toprağı bir cephe, her ferdi bir nefer olan güzel memleketimin yiğit insanları, cesareti ve kararlılığı yeniden tanımlamışlardır.

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş kamuoyuna bir mesaj yayımladı.

Bakan Mahir Ünal’ın mesajı şöyledir:

“Bugün sizden biri olarak; bereketi, iklimi, konumu ve dokunaklı insanı ile dünya tarihine yön veren uygarlıklara vatan olan Allah vergisi bu toprakların yetiştirdiği bir isim olarak her Kahramanmaraşlının yaşadığı en coşkulu gururu yaşıyorum.

Mesele vatan ise, mesele haysiyetli yaşam ise her zaman öne çıkan Kahramanmaraş, 12 Şubat’ta da aynı onurlu, yürekli ve inançlı tavrı sergilemiştir. Mert, sağlam, korkusuz insanlarıyla bu şehir, Sütçü İmam'ın düşman askerine sıktığı ilk kurşunla vatanı saran esaret zincirlerini kırmıştır.

İşgale karşı her karış toprağı bir cephe, her ferdi bir nefer olan güzel memleketimin yiğit insanları, cesareti ve kararlılığı yeniden tanımlamışlardır. Vatan toprağının bölünmez bütünlüğünü ve halkın hürriyetini kanlarının son damlasına kadar savunan erkek-kadın genç-yaşlı aziz şehitlerimiz yaşadığımız her gün minnet ve şükranla anılacaktır.

Göğsündeki İstiklal Madalyası ile her Kahramanmaraşlı hem haklı bir gurur taşır hem de büyük bir sorumluluk. Bugün de Kahramanmaraş halkı temeli eşitliğe ve kardeşliğe dayalı bu cennet ülkeye sahip çıkmak için milli birlik ve beraberlik fikriyle harmanlanmış vatan bilincine sahiptir. “Bayraksız namaz kılınmaz” inancıyla 1920’de yüreklerimizde ateşlenen ilkeler, sanattan endüstriye, spordan siyasete, bilime her alanda öncü isimler yetiştirmiş; ülkemiz için güç ve enerji kaynağı olmuştur. Biliyorum ki; bizler de atalarımız gibi sorumlulukların farkında vizyon sahibi, yenilikçi ve girişimci ruhumuzla toprağımıza sağlam basıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şanlı ecdadımız olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yâd ediyor; ay yıldızlı bayrağımızın semalarımızda şan ve şerefle sonsuza kadar dalgalanmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor; siz kardeşlerim Kahramanmaraşlıların kurtuluş gününü yürekten kutluyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.