Bakan Veysel Eroğlu’ndan Uşak’a Büyük Jest

Bakan Veysel Eroğlu’ndan Uşak’a Büyük Jest
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun uygulamaya koyduğu Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında, Uşak’a 39 yeni baraj ve gölet, 49 sulama tesisi, 25 mesire alanı ve çevreyle ilgili di...

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun uygulamaya koyduğu Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında, Uşak’a 39 yeni baraj ve gölet, 49 sulama tesisi, 25 mesire alanı ve çevreyle ilgili diğer alanlarda yeni yatırımlar yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, “Uşak’ın bir milletvekili gibi hareket eden sayın Bakanımız Veysel Eroğlu, ilimize yine kıyağını yaptı ve yarınlarımız için önemli projelerin uygulamaya geçirilmesini sağladı” dedi.

UŞAK’IN DOĞASI, EGEGEP İLE GELİŞECEK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından hazırlanan ve Ege kentleri için uygulamaya konan EGEGEP’ten Uşak da nasibini aldı. Bölgedeki 4 bin 547 tesis projesinin bir kısmı, Uşak’ta uygulamaya konacak. 2015 ve 2019 döneminde hayata geçirilmesi beklenen EGEGEP, toplamda 25 milyar TL’ye mal olacak. Uşak’ta, 39 baraj ve göledin yeni sıra; 49 sulama, 7 içme suyu ve 41 dere ıslahı tesisi tamamlanacak. 7 içme suyu temini merkezinin oluşturulacağı kente, 2 şehir ormanı, 3 bal ormanı, 25 mesire yeri, 5 tabiat turizmi etkinlik alanı ve 19 otomatik meteoroloji gözlem istasyonu, 2019’a kadar hizmete girecek. Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, söz konusu yatırımların kentin geleceği için önemli olduğunu ifade etti. AK Parti Hükümeti’nin çevreye yönelik önemli adımlar attığına değinen Basri Yıldırım, “Tarımsal faaliyetler açısından önemli bir atılım olacak EGEGEP ile sulu tarımın önü açılacak. İlimizdeki 134 bin 270 dekar arazi sulanacak ve buradan ekonomiye 107 buçuk milyon TL yıllık girdi sağlanacak. İlimize 12 milyon fidan da dikilerek, ağaçlandırma çalışmaları en üst seviyeye çekilecek. Hem çevre, hem de ekonomik anlamda kente 100 yıl yetecek yatırımlar zinciri, EGEGEP ile hayat bulacak” dedi.

BAKAN UŞAK’A YİNE KIYAK GEÇTİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Uşak’a ayrı bir önem verdiğini söyleyen Basri Yıldırım, “Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu, ilimizi en sık ziyaret eden ve her geldiğinde heybesindeki yeni yatırımları müjdeleyen bir devlet büyüğümüz. Kendisi Uşak’ın milletvekili gibi hareket ediyor ve takıldığımız diğer hususlarda elinden gelen gayreti gösteriyor. Sayın Bakanımız Uşak’a bir kez daha kıyağını geçti. Allah’ın izni ile 5 yıl gibi bir süre içinde ilimizdeki bütün tarımsal arazileri sulanabilir hale getireceğiz. İstihdama ciddi katkılar oluşacak ve köyden kente olan göç, tersine dönecek” diye konuştu. Basri Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın son 13 yılda kente 365 milyon TL yatırım yaptığını sözlerine ekleyerek, “Yapılan yatırımların meyvesini almaya başladık. Şu anda 72 bin dekarlık arazide sulu tarım yapılıyor. Bu sayede yılda 57 milyon TL ek gelir ilimiz ekonomisine kazandırılıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.