Bakan Yardımcısı Arıcı’dan Tuşba'ya Ziyaret

Bakan Yardımcısı Arıcı’dan Tuşbaya Ziyaret
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Van’ın Tuşba ilçe Belediyesi’ni ziyaret etti.

- Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Van’ın Tuşba ilçe Belediyesi’ni ziyaret etti.

5. Van Turizm ve Seyahat Fuarı’nın açılışı ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van’a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Mustafa Bilici’ninde yer aldığı heyetle Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’yi makamında ziyaret etti. Başkan Özgökçe ve belediye meclis üyeleri tarafından karşılanan Bakan Arıcı, Van’da ve Tuşba’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tuşba’nın kültür ve turizm bakımından önemli olduğunu dile getiren Arıcı, “Türkiye, genç bir ülkedir. Yenidünyaya hızla ayak uydurmak isteyenlerin takip ettiği ve takip etmek zorunda kaldığı bir ülkedir. Bir ülke Doğu’ya açılmak istiyorsa, Türkiye üzerinde açılacaktır” dedi.

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ise, Van’ın derin geçmişi olan bir kültür merkezi olduğunu kaydetti. Birçok medeniyetlere eve sahipliği yapmış olan Van’ın özellikle Urartulara Tuşba ismiyle başkentlik yaptığını kaydeden Bilici, Van’ın nüfusu hızla artan bir kent konumunda olduğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde de bir milyon 100 bin civarında nüfusa sahip olan bir şehir olduğunu söyledi. 2011 yılında yaşanan depremler hakkında da Bakan Yardımcısı Arıcı’ya bilgi veren Bilici, “Bu depremler sonrasında devletimiz, hükümetimiz yaralarımızı çok kısa bir süre içerisinde sardı. Bu güne baktığımızda depremin izleri neredeyse hiç kalmadı. Köylerle birlikte 30 bin konut inşa edildi” ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Arıcı’nın yaptığı ziyarette duyduğu mutluluğu dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe de, Tuşba ilçesini ve Van’ı ekonomik ve ekolojik olarak ikiye katlayacak projelerinin olduğunu ve bunların desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, Van’ın tanıtımı için hazırlanan kitaplara destek istedi. Harita üzerinde Tuşba’nın ve Van’ın pek çok saklı değerlerine de değinen Özgökçe, “Başta eski Van şehri, Ayanıs, Çavuştepe, Hoşap kazılarına desteklerin artarak verilmesini ve kısıtlı zamanlarda kazı yapan bilim insanlarına ciddi desteklerin verilmesini istiyoruz” dedi.

Belediyenin çalışmaları hakkında da Bakan Yardımcısı Arıcı’ya bilgi veren Başkan Özgökçe, “Tuşba ilçemizin gelecek 5 yıllık stratejik planını oluştururken, 22- 23 Eylül tarihlerinde tüm sivil toplum örgütlerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının, sendikaların, derneklerin, siyasi parti temsilcilerin ve üniversitemizdeki öğretim üyelerinin de katılımıyla ‘İnsan, Ekoloji, Medeniyet ve Demokrasi’ çalıştayı düzenliyoruz. Böyle ortak bir fikirle, her kesimden görüşler alarak stratejik planımızı ona göre hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.