Bakan Yazıcı Trabzon'da

Bakan Yazıcı Trabzonda
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Emniyet'teki paralel yapıya yönelik yapılan operasyonları değerlendirerek "Yanlış yapanlar var ise mutlaka hukuk önünde yanlışlarının hesabını verecektir" dedi.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Emniyet'teki paralel yapıya yönelik yapılan operasyonları değerlendirerek "Yanlış yapanlar var ise mutlaka hukuk önünde yanlışlarının hesabını verecektir" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu bugün makamında ziyaret eden Bakan Hayati Yazıcı, burada basın mensuplarının İstanbul Emniyeti'ndeki paralel yapıya yönelik yapılan operasyonlarla ilgili sorularını cevaplandırdı. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu kaydeden Bakan Hayati Yazıcı "En üstün güç hukuk ve adalettir. Herkes yaptığının yapmadığının hukuk ölçülerini içinde hesabını vermek durumundadır. Bu soruşturmalar ve bu soruşturmalar bazında gözaltına alınanlar mutlaka hukuka uygun olarak yapılır, yapılıyor. Dolayısıyla hukukla ilgili olarak yapılacak işlemlerle ilgili olarak benim şu aşamada yapacağım bir değerlendirme yoktur. Süreçlerde yanlış yapanlar var ise mutlaka hukuk önünde yanlışlarının hesaplarını verecektir. Dolayısıyla buradaki çalışmanın hedefi; herkesin hukuk ölçüleri içerisinde kalıp kalmadığı, hukuk ölçüleri içerisinde kalmamış ise kalmadığı eylemin cezasını yaptırımını yargı önünde müstahak olduğu yaptırıma uğramasıdır. Çok doğal süreçtir. Gözetim altına kimse keyfi olarak alınmaz. Mutlaka gözetim altına alınanlar ilgili gerek kolluğun gerek savcılığın elinde derlenmiş, toparlanmış bir hazırlık aşamasıyla bağlantılı kanıtlar mutlaka var ki gözetim altına alma gerekmiştir. Yoksa durup dururken 'şu insanları gözetim altına alalım da bunlara bir bakalım ne yapmışsa ne etmişse onlara soralım' diyerek gözaltı prosedürü olmaz. Bu açıdan baktığımızda yapılan işlemleri sükunetle beklemek durumundayız. inşallah hayırlı olur" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ziyaretinin anısına Bakan Hayati Yazıcı'ya gümüş işlemeli hediye verirken, ardından Bakan Yazıcı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret etti. Genç de Bakan Hayati Yazıcı'ya Kanuni Sultan Süleyman'ın tuğrasının yer aldığı bir tablo hediye etti.

BAKAN YAZICI TRABZON'DA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.