Bakan Yıldız Stklarla Bir Araya Geldi

Bakan Yıldız Stklarla Bir Araya Geldi
ZONGULDAK (İHA) – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bu istikrarın sürmesi lazım. Koalisyon hükümetleri zamanında ülke daime aşağıya inmiştir. En fazla ivme AK Parti zamanında yaşanmıştır...

ZONGULDAK (İHA) – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bu istikrarın sürmesi lazım. Koalisyon hükümetleri zamanında ülke daime aşağıya inmiştir. En fazla ivme AK Parti zamanında yaşanmıştır. Bunları tekrar bulmaya Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Zonguldak ziyaretini sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Dedeman Otel’de gerçekleştirilen programda bir araya geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ekonomiden siyasete, sosyal hizmetlerden, enerjiye kadar bir çok konuda katılımcılara önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de yaşanan askeri darbelerin ülkeyi geriye götürdüğünü söyleyen Bakan Taner Yıldız, “Toplumsal olayların hiçbirisi rastgele olmaz. Bir hesap kitap, mühendislik işidir. O yüzden AK Parti yalnızca Allah’a inanan, vatandaşından halkından aldığı oylardan başka hiçbir hesap vermeyen bir parti olarak iktidara geldik. Enflasyon canavarı vardı. Kuzu gibi oldu. Döviz fiyatları vardı. Üzerinde bahis oynanıyordu. O zaman altı tane sıfır vardı. İş adamlarımızın birçoğu ‘Uyumak istemiyorum. Sabah kalktığımda servetimin ne olacağını bilmiyorum’ diyordu. Bir ülkedeki siyasi istikrar yoksa, hemen hemen bütün değerler sıkıntıya girmiş demektir. Türkiye 7 Haziran seçimleri ile beraber tekrar siyasi istikrar testinden geçecektir. Siyasi istikrarı tercih edenlerle; ‘Acaba bunun dışında bir maceraya girdiğimde başarılı olur muyum’ diyenlerin arasındaki testtir bu. Biz sonuçtan mesul değiliz. Niyetlerimizden ve gayretlerimizden mesulüz” diye konuştu.

“GERGİNLİĞİN TARAFI OLMADIK”

13 yıllık iktidar döneminde hür türlü duyguyu yaşadıklarını ifade eden Bakan Taner Yıldız, şöyle devam etti:

“Bu iktidarda çok ciddi bir aldanmışlık duygusunu tattık. İnsan kendisini sevmediğini söyleyenler tarafından sükûtu hayale uğramaz. Ama yanınızda çalışanlar tarafından düşman ilan edildiğinizde insanın fıtratı kaldıramaz. 13 yıllık iktidarımızda her türlü cümleyi söyleyenler oldu. Sonuçta da biz paralel yapıyla beraber insan ufkumuzu etkileyen çok ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldık. Biz şikayet makamı değiliz. Vatandaşın verdiği yetkiyi son ana kadar kullanan bir partiyiz. Bugün Türkiye’de gerginliklerin oluşturulmasının kimlere yaradığını çok iyi takip etmek lazım. Biz gerginliği tarafında olmadık. Ama siz bu ülkenin Cumhurbaşkanına ve Başbakanına en ağır hakaretlerde bulunacaksınız sonra da ‘Biraz sinirlendi’ diyeceksiniz. ‘Diktatör’ diye sergileyeceksiniz, hakaretleri yapacaksınız.”

“TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL”

AK Parti Kilimli İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ettiğinde CHP ve MHP teşkilatlarının da aynı binada olduğunu söyleyen Bakan Yıldız, bunun gerginlikleri karşısında olumlu bir örnek olduğunu söyledi. AK Parti’nin enkaz edebiyatı yapmadan hizmet ettiğini ifade eden Bakan Taner Yıldız, şöyle devam etti:

“Bugün Kilimli’de arkadaşlarımızla birlikte gezerken bir binanın içerisinde AK Parti teşkilatı var. CHP, MHP teşkilatı var. Hepsi konu komşu olmuşlar. Bunun aslında Türkiye seçim zamanlarındaki gerginliklerden de uzaklaşmak durumundadır. Bizler yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatırsak, olumsuz hiçbir cümlenin arkasına sığınmadan propaganda yapabiliriz. Bizlerin de mutlaka bu konuda daha farklı çabalar sarf etmesi lazım. Türkiye artık eski Türkiye değil. Vatandaşımız kazandıklarından taviz vermez ve daha aşağısına da razı olmaz. AK Parti enkaz edebiyatı yapmadan çok işler yaptı. Enerji sektöründe uluslararası ilişkilerin tam ortasında olan insan olarak söylüyorum ‘Bizler çok farklı şeylerle karşılaştık.’ Asıl babayiğitlerin asıl siyasi istikrardan kaynaklandığını onlarca defa gördük.”

“İSTİKRAR ÜLKENİN ANAHTARIDIR”

Ülkenin kalkınması için istikrarın önemli olduğunu söyleyen Taner Yıldız, şöyle dedi:

“Myanmar’da petrol var, doğalgaz da var ama kimse aramaya ve onlarla çalışmayı düşünüyor. O ülkede her iki yılda bir darbe oluyor. Yalnızca para kazanacağınız, yalnızca petrol ve doğalgaz çıkartabileceğiniz bir ülke sizin çalışabileceğiniz bir ülke değil. İstikrar bir ülkenin anahtarıdır. Bir ülkenin iktidar partisi istikrarı kurup tesis etmek durumundadır. Biz her iki seçmenden birinin oyunu aldığımızda, hizmetleri her iki seçmenden birine götüreceğiz demiyoruz. Bu hizmetleri 78 milyonumuza götürüyoruz. O yüzden istikrarın meyvesini toplumun bütün kesimleri yerler; doğrusu budur. Gözlerden kaçan bir şey var. ‘Ben AK Parti’ye oy vermedim. Bundan sonra da vermeyeceğim’ diyenlerden yüzde 23’Lük bir kesim AK Parti’nin iktidar olmasını istiyor. Anketlerde AK Parti’nin iktidar olmasını istiyor musunuz? Sorusuna yanıt verenlerin oranı yüzde 73’lere çıktı.”

“DOĞRULARI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

AK Parti’nin doğruları yapmaya devam edeceğini ifade eden Bakan Taner Yıldız, “Türkiye’de doğruları yaptığınız kadar güçlendiğiniz bir 13 yıl geçirdik. Kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne aşık olmuyor. Bu ülkenin geleceği ile alakalı bir konudur. Şükürler olsun AK Parti bütün doğrularını yapmaya devam edecek. Türkiye’de tek başına iktidarla beraber istikrarın sürdürülebilir oluşuna olan inancı bir kez daha pekiştirecek. Bunlar sizlerle beraber sivil toplum örgütlerimizle olacak. STK’lar duygusallıktan arınmış gerçek yapılardır” diye konuştu.

MADENCİLİK SEKTÖRÜ

Zonguldak ziyareti kapsamında özel maden ocağı işletmecileriyle de toplantı yapan Bakan Yıldız, toplantı sonrası şu değerlendirmede bulundu:

“Bugün Zonguldak’tan biraz önce toplantıya gelmeden önce TTK’nın redevansçıları ile görüştük. 30 kadar işletme ile görüştük. En az iki asgari ücret olacak deliştik. Hafta sonu tatillerini arttırdık. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi vesaire bunun bir maliyeti var. Redevansla çalışan işletmelerin bu maliyetle karşılaşmaması ve farkların ödenmesi ile ilgili kararname resmi gazetede yayımlandı. Bunu yeterli görmeyenler, daha iyisini yapılmasını isteyen arkadaşlarımız oldu. Bunları Ankara’da bir değerlendirmeye tabii tutacağız. Bu işin enerji bakanlığı haricinde KİKİ var, Maliye Bakanlığı var. Dolayısıyla taraflarını Ankara’da bu manada kayıtsız kalmayacağımız bir toplantıya alacağız. O yüzden bu toplantının tarafımızdan olumlu değerlendirildiğini ve mutlaka Zonguldak ekonomisine artılar getireceğine inanıyorum.”

“ZONGULDAK’IN HAK ETTİĞİ REFAH SEVİYESİNE ULAŞMASINI SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR”

Tabanı olmayan vaatlerin Türkiye’de karşılık bulmadığını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, muhalefet partilere de şöyle yüklendi:

“Zonguldak’ın hak ettiği refah seviyesine ulaşmasını sağlamamız gerekiyor. O yüzden bir kısım vaatlerin hele hele hiçbir tabanı olmayan vaatlerin artık ülkemizde herhangi bir karşılığı bulunmamaktadır. Önce kulağa hoş geliyor ama buradan soruyorum, ‘Ben sizin işyerinizle alakalı ücreti, niçin biz asgari ücreti belirlerken hep birlikte oturup konuşuruz.’ Onlarla laf olsun diye mi oturuyoruz. Bir tanesi kalkıp diyebiliyor ki ‘Ben asgari ücreti 1500 liraya çıkarttım’ diyor. Birisi yetmez 1700 diyor ötekisi çık mış 5000 lira diyor. Arkadaşlar bu işin şakası falan yok. O yüzden doğru bulduklarınızı ve doğru bulmadıklarınızı dillendirmeniz gerekmektedir. Açıkça söyleyeyim, iktidar partisi ile ilgili eleştiri ve önerileri alıyoruz ve değerlendiriyoruz. Yalnızca oturduğu sandalyeye dayanarak herhangi bir taahhütte bulunamazlar. Bizim sırtımızda yumurta küfesi var. Yumurtaların da kırılmaması gerekiyor. Kalkıp da hiçbir sorumluluk hissetmeden bu cümlelerin rahatça kullanılması doktora sordum ‘Sağlığa zararı var mı’ diye ‘Herhangi bir zararı yok’ dedi. Ama siyasetin sağlığına zararı var. Tavanına çiğ köfte atılan meclis Brezilya’da değil. Çok değil 15 yıl önce oldu. Fedakarlık lazımsa bunları yaptık. İyi ki de yapmışız. Vatandaşımıza dürüst ve şeffaf davranmak adına bir işlem yapıyoruz bir tanesi geliyor ‘Bunların hiçbiri önemli değil, ben üç katını verdim’ diyor. Hayır böyle bir şey olmaz arkadaşlar.”

“TÜRKİYE’NİN MENFAATLERİNİ KORUYACAĞIZ”

Türkiye’nin menfaatlerini koruyacaklarını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığı döneminde ben size hiçbir şey vadetmiyorum diyerek yola çıktı. Ama çok şükür Türkiye 3.5 kat büyüdü. O yüzden istikrar hepimize lazım, hangi partiden oluyorsak olalım hepimize lazım. Bu istikrarın sürmesi lazım. Koalisyon hükümetleri zamanında ülke daime aşağıya inmiştir. En fazla ivme AK Parti zamanında yaşanmıştır. Bunları tekrar bulmaya Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Bu bir parti meselesi değildir. Bu Türkiye’nin idamesi ile alakalı bir husustur. Hiç abartmadan söylüyorum. Uluslararası anlaşmalara imza atan birisi olarak söylüyorum. Biz Türkiye’nin menfaatlerini sonuna kadar koruyacağız. Herkesin işine gelmiyor olabilir, ama biz Türkiye’nin menfaatlerini koruyacağız” ifadelerine yer verdi.

“BİR TARAFTA NESLİ TÜKENEN FİLLER, DİĞER TARAFTA ÖLEN MASUMLAR”

Davos’ta katıldığı programda yaşadığı hatırayı anlatan Bakan Taner Yıldız, Türkiye’deki 2.5 milyon Suriyeli’ye sahip çıkacaklarını ifade ederek şöyle devam etti:

“Davos’ta en son Başbakanımız katıldığında Suriye başlıklı bir oturum vardı. Diğer bir salonda bir oturum daha vardı. Konusu nesli tükenen fillerle alakalı bir program vardı. Şaka gibi değil mi? Zamanlaması manidardı. Eyvallah Allah’ın yarattığı her şey insanoğluna emanetidir. Çünkü insan eşrefi mahlukat olarak yaratılmış. Gerekliliği yerine getirilmezse belhüm adal da (hayvandan da aşağı) olabilirsin. Toplantıda sunum da hazırlanmıştı, konu şuydu; Afrika’da sayısı 400 bine inen filler, yasa dışı yollardan avlanıyor. Her yıl şu kadar bin eksiliyor. Şu kadar yılda fillerin nesli tükeniyor, dünya ayağa kalkması gerekiyor diyor. Ben soruyorum Suriye’de öldürülenler yasa içi yollardan mı öldü? Orada ölen masum çocuklar, masum kadınlar, Müslümanlar o fillerden daha mı az değerli? O yüzden biz doğruyu söylemezsek Allah bizi de bütün bu dünyadaki akıl tutulmasının arasına alır. Biz bunları çok rahatlıkla söylememiz lazım. Her doğrunun bir bedeli var. Biz o bedeli ödeyeceğiz. Bakın Suriye’ye, Irak’a, İran’a yaptırılan uygulamalara, Kuzeyde Kırım, Ukrayna her biriyle alakalı Türkiye istikrar adası haline geldi. Sayısı 2 milyon civarında Suriyeli’yi kapı dışına veremeyiz. Bunun elbette komplikasyonları var elbette ama bunu bir şekilde çözeceğiz. Dünya insanilikle alakalı sınavı kaybediyor. Bütün bu politikaların üretilmesi, dik duruş aslında AK Parti ile bu hale geldi. Mısır, Mursi’nin idamı kararı ile beraber hem İslami hem de insani oluşunu tartışmaya açmıştır. Türkiye o yüzden yalnızca ekonomisiyle, idaresiyle, sosyal hayatıyla değil AK Parti dönemimizde, beyniyle, zihniyle, kalbiyle, sağ duyusuyla beraber büyümüştür. O yüzden insanımıza ‘Gerizekalı’ mualemesi yapan bir takım kısımların toslayacağı yer bellidir. O da sandıktır.”

Muhalefetin mazotu 1.5 lira vaadini eleştiren Bakan Taner Yıldız, “Mazotu 1.5 liradan vereceğim ve hesap uzmanıyım dedi. Ben rakamları aldım. 1.42 lira Tüpraş’ta hiçbir şey yok üzerinde. Zonguldak’tan çıkacak benim çiftçim köylüm, Kocaeli’ne bidonları alacak kuyrukta dolduracak. Herhalde böyle yapmayı düşünüyor. Başka türlü izahı yok. Köylere gidiyorum. Bana ‘Bakanım aldanmayın’ diyor çiftçi. Bana diyor ki ‘Eğer biz hırsıza inansaydık, Cem Uzan’a destek olurduk’ diyor. Fakire fukaraya bakmışız, 2 milyon insana kömür dağıtmışız. Dullara, yetimlere, engellilere her türlü sosyal yardımlarda bulunmuşuz. Şimdi biz gerçeklerle yüzleşmemiz lazım, Türkiye’yi doğru şekilde yönetmemiz gerekiyor” diye konuştu.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ, ZONGULDAK ZİYARETİNİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ TEMSİLCİLERİYLE DÜZENLENEN YEMEK PROGRAMIYLA SONLANDIRDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.