Bakan Yılmaz’dan PYD açıklaması

Bakan Yılmaz’dan PYD açıklaması
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bugün de Kilis Demirışık'a havan mermisi düştü. Bunun üzerine de Minak Havaalanı, Telrıfat ve Şavarikat bölgelerine...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bugün de Kilis Demirışık'a havan mermisi düştü. Bunun üzerine de Minak Havaalanı, Telrıfat ve Şavarikat bölgelerine de Akçabağlar bölgesinden fırtına bataryasından atış yapılmıştır" dedi.

Yılmaz, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda CHP İzmir milletvekili Musa Çam'ın "Suriye sınırında neler oluyor" sorusuna cevap verdi. Yılmaz, "Kilis bölgesinde Demirışık hudut karakolu sorumluluk bölgesinde Türkiye bölgesine havan topu atılmıştır. PYD ve PKK tarafından. Angajman kuralları çerçevesinde bizim ülkemize atış yapıldığında bunu misliyle caydırıcı şekilde karşılık verilmektedir. Dolayısıyla ülkemizdeki havan mermisi gelmesi üzerine Maranas, Sicarnas, Minak Havaalanı, Telrıfat ve Şavarikat bölgelerinde tespit edilen unsurlara karşı fırtına bataryasıyla atış yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Minak ve Marana bölgesindeki hususlara karşı yapılan bir karşılık verme söz konusu olduğunu söyleyerek, "Azaz bölgesinde saldırı hazırlığında olan unsurlarının bir istihbarat bilgisi vardır. Ülkelere savaş ilanı sadece silahla atışla oluyordu. Şimdi siber saldırı da savaş gerekçesi sayılıyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 2.5 milyon göçmen kabul ettiğini söyleyen Yılmaz, "Bugün de Kilis Demirışık'a havan mermisi düştü. Bunun üzerine de Minak Havaalanı, Telrıfat ve Şavarikat bölgelerine de Akçabağlar bölgesinden fırtına bataryasından atış yapılmıştır" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.