Bakan’dan Direksiyonda Kitap Okuyan Şoföre Feci Gönderme

Bakan’dan Direksiyonda Kitap Okuyan Şoföre Feci Gönderme
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Artık arabalar konuşacak. Siz direksiyon koltuğunda kitabınızı okuyacaksınız, tanımlanmış yolda araç kendi kendine gidecek. Gerçi bizim bazı otobüs şofö...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Artık arabalar konuşacak. Siz direksiyon koltuğunda kitabınızı okuyacaksınız, tanımlanmış yolda araç kendi kendine gidecek. Gerçi bizim bazı otobüs şoförlerimiz araç kullanırken de kitap okuyor" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Bursa’ya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Cuma namazını Eskikaraağaç köyünde kıldı. Vatandaşlarla selamlaşan Bakan Işık, Uluabat Gölü’nü kameralarla inceledi. Daha sonra Bosch Fren Sistemleri Fabrikası’nın açılışına katılan Bakan Fikri Işık, “Bu zamana kadar Türkiye’ye güvenen ve yatırım yapan kimse zarar etmedi. Sürekli Türkiye hakkında olumsuz mesaj verenlerin hepsi kaybetti. İnanıyorum ki bundan sonra da böyle olacak. Ama en küçük dalgalanmada kaçanlar hep kaybetti. Bosch gibi global şirketlerin bir ülkede yatırım yapması için şartlar vardır. Bunların bir tanesi iç pazar. Türkiye’de güçlü bir iç pazar var. İkincisi ülkenin bölgedeki konumu ve ihracat kapasitesi. Bu açıdan Türkiye önemli bir ülke. Bir başka sebep, devlet ve hükümetin sunduğu teşvikler. Bu da önemli. Bu açıdan hükümetimiz yatırımcılara önemli destekler sunuyor. Eğer Türkiye’nin nitelikli insan gücü olmasaydı Bosch’un Türkiye’ye yatırım yapması bu kadar kolay olmazdı” dedi.

KİTAP OKUYAN OTOBÜS SÜRÜCÜSÜNE GÖNDERME

Teknolojinin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Bakan Fikri Işık, “Teknolojide öyle gelişmeler var ki adeta bugüne kadar bildiğiniz şeyleri unutun cinsinden. Daha düne kadar uçaklarda otomatik pilot uygulaması var diye bakıyorduk. Şimdi otomobillere de geliyor. Artık sensor teknolojisi o kadar gelişti ki araçlar kendi aralarındaki mesafeleri kendileri ölçüyor. Şoför frene basmasa bile araç kendi basıyor. Artık dijital ortamda tanımlanmış yollarda sürücüsüz araç görme imkanımız var. Şimdi daha ileri teknolojiler de gelişmeye başladı. İnterneti biz insanlar arası iletişimde kullanıyorduk. Artık her şeyin interneti günlük hayatımıza girdi. Artık arabalar konuşacak. Arabanın içerisindeki parçalar birbirleriyle konuşacak. Siz direksiyon koltuğunda giderken kitabınızı okuyacaksınız, tanımlanmış yolda araç kendi kendine gidecek. Gerçi bizim bazı otobüs şoförlerimiz araç kullanırken kitap okuyormuş, bazı internet sitelerinde bunu gördük. Ama bu defa teknoloji ve güvenlik olarak araç kendi kendine gidecek. Bir araba yeri geldiğinde havalanıp yoluna devam edecek” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesilerek fabrika açıldı. Daha sonra Bakan Işık fabrikayı gezdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.