BAKAN’DAN "OHAL" AÇIKLAMASI

BAKAN’DAN "OHAL" AÇIKLAMASI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İhtiyaç geçince OHAL kaldırılır. Güneydoğu'da OHAL'i iktidara geldiğimizde kaldıran biziz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İhtiyaç geçince OHAL kaldırılır. Güneydoğu'da OHAL'i iktidara geldiğimizde kaldıran biziz" dedi.

TRT Haber'de bir programa katılan Bakan Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çavuşoğlu "Berlin Büyükelçiliğimiz aracılığıyla Almanya Dışişleri Bakanlığına Adil Öksüz'ün durumunun araştırılması ve orada ise iadesi için nota verdik" dedi. Çavuşoğlu, Almanya ile bazı sorunlar olduğunu belirterek, "Bir araya geldiğimizde Sigmar Gabriel'e soruyorum, özeleştiri anlamında. "Bizim bir hatamız, yanlışımız mı var" diye. "Hayır" diyor. Ayrıca "ilişkileri düzeltmek için ne yapabiliriz?" diyor. Bence tek taraflı değil ortak adım atmalı. Ancak bu konuşmalardan sonra olumlu bir adım göremedik. Yoksa bizim Almanya ile ilişkilerin kötü olmasından ne çıkarımız olabilir ki? Orada yaşayan vatandaşlarımız var. Niçin Almanya'nın kötülüğünü isteyelim? Her alanda ilişkileri geliştirmek isteriz. Türkiye'deki Alman şirketlerinin olumlu yaklaşımı ortada, Alman turistler ülkemize geliyorlar. Bizde Almanya ve Alman karşıtlığı yok. Sadece "Türkiye'de tutuklu gazeteciler var" diyebiliyorlar" ifadelerini kaydetti. Çavuşoğlu, "Bizim de Almanya'da tutuklu vatandaşlarımız var. Niçin tutuklu olduklarına bakmak lazım. Bizde bağımsız bir yargı var nasıl müdahale edebiliriz? Sadece soruşturma süreçlerini hızlandıralım tavsiyelerimiz olur" şeklinde konuştu.

"İHTİYAÇ GEÇİNCE OHAL KALDIRILIR"

İncirlik ve Konya'daki NATO Üssü konusuna da değinen Çavuşoğlu, "İncirlik Üssü'ne ziyaret konusunda kapımız kapalı dedik. Çünkü sizin yaptıklarınız ortada. Ancak Konya farklı. Orada NATO Üssü var. NATO Genel Sekreteri ve Sigmar Gabriel ile üçlü görüşme sonrası, Cumhurbaşkanımızın da olurları ile "gelebilirsiniz" dedik. 8 Eyül'de gelecekler" dedi.

Çavuşoğlu, "Hem Almanya'da hem de Avrupa'da bir Türkiye karşıtlığı, bir İslamofobi kampanyası var, yükselen bir ırkçılık var. Ülkeler özellikle seçimlerde o pastadan pay alabilmek için bu yollara tevessül ediyor" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği ile ilişkilere de değinen Bakan Çavuşoğlu, "En son AB yetkilileri ile AB Bakanımız Ömer Çelik ile birlikte bir araya geldik. Bölgeye bakışımız ortak aslında. Biz hiçbir zaman AB'yi dışlamıyoruz. İlişkileri dayanışma içinde götürüyoruz. OHAL'den dolayı bir tutuma girdiler. Aslında OHAL'de Fransa'dan farklı bir durum yok. Biz normalleşme için çalışıyoruz. Reformcu politikalar bu kötü günler geçince yeniden başlar. Kaç terör örgütü ile mücadele ediyoruz. İhtiyaç geçince OHAL kaldırılır. Güneydoğu'da OHAL'i iktidara geldiğimizde kaldıran biziz" açıklamasını yaptı.

"ESAS OLAN BU SİLAHLARI VERMEMESİ"

Bakan Çavuşoğlu, Suriye'deki son gelişmelere ilişkin, "ABD'nin PYD/YPG'ye silah vermesi hem Suriye hem de bizim için bir tehlike. Müttefikimizin bir terör örgütüne silah vermesi doğru değil ve riskli. Her ay raporlar gönderiyor. "Şu kadar araç verdim şu kadar silah verdim" diye. Üçüncü rapor da geldi. Ancak esas olan bu silahları vermemesi. Biz başından beri Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Sorunca herkes aynı şeyi söylüyor ama bu terör örgütlerini güçlendirerek olmaz" diye konuştu.

 

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.