Bakan’dan tüm belediyelere: Kapımız sonuna kadar açık

Bakan’dan tüm belediyelere: Kapımız sonuna kadar açık
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kim insanımızı mutlu etmek istiyorsa kapımız sonuna kadar açık buyursunlar. Kim nerede ne iş yapmak istiyorsa...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kim insanımızı mutlu etmek istiyorsa kapımız sonuna kadar açık buyursunlar. Kim nerede ne iş yapmak istiyorsa asla siyasi görüşüne bakmadan, partisine bakmadan yardımcı olmaya çalışırız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği Sarıgöl Mahallesi İslambey Mevkii'nde bulunan kentsel dönüşüm temel atma törenine katıldı. "We Haliç Gaziosmanpaşa" ismi verilen projenin temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören kapsamında konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, projeyi desteklediğini fakat projenin isminin "We Haliç" olmasına takıldığını belirterek projeye "Bizim Haliç" adı verilmesi önerisinde bulundu.

"SAĞLAM BİNALAR YAPARAK BİZİM KİMLİĞİMİZİ ANIMSATAN YAPILAR ORTAYA KOYMAK DURUMUNDAYIZ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki törende yaptığı konuşmada, "Üzerinde yaşadığımız bu coğrafya dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi olarak tarif ediliyor. Mezopotamya ve Anadolu coğrafyası buralar dünyanın en eski yerleşim yerleri. Zaten bakarsanız Anadolu coğrafyasında ülkemizin her bir köşesinde onlarca kavim yaşamış, onlarca medeniyet kurulmuş. Ve onlardan da izler taşıyoruz. En son kazılarda Urfa Göbeklitepe'de 11 bin 500 yıl önceye giden topluca insanların yaşadığı bir merkez bulundu ve dünya bunu tescilledi. Literatürde en eski yerleşim yeri olarak geçiyor. Böyle bir tarihi coğrafyada yaşıyoruz. Her bir köşesinde ölümsüz eserler var. Açık hava müzesi gibi ve bu coğrafya dünyanın en güzel coğrafyası. İstanbul kadar güzel bir coğrafyaya dünyanın hiç bir yerinde rastlayamazsınız ama bu coğrafya depremlerle iç içe yaşayan bir coğrafya, bu bölgelerde deprem eksik olmaz. Deprem bölgesi olduğunu bilip her hareketimizi ona göre hareket edeceğiz. Eğer deprem yönetmeliğini bilirsek ona göre binalar yaparsak sorun yok. Şiddeti kaç olursa olsun depreme karşı sağlıklı ve sağlam binalar yapılabilir. 800 yıllık binalar da ayakta. Kaç deprem geçirdi bir şey olmuyor ama 50 yıllık binalarımızın hepsi iyice yıkılıyor. Bundan sonra sağlam binalar yapmalıyız. Yönetmeliğe uygun, bilim adamlarının dediği gibi binalar yapmalıyız. İkincisi de kimlikli binalar yapmalıyız. Bu binalar bizi gösteren bizim medeniyetimizi temsil eden, her bakanın evet bu insanlar şunlar diyebilecekleri binalar inşa etmek durumundayız. Binaları yıkmak kolay ama yerine yapılan binaları bir daha yıkmak mümkün değil. En naz 100 sene kalır yerinde, o zaman bizler doğru projelendirmeliyiz ve sağlam binalar yaparak bizim kimliğimizi anımsatan yapılar ortaya koymak durumundayız" şeklinde konuştu.

"KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK, BUYURSUNLAR"

Muhalefet partilerinin belediye başkanlarına seslenen Bakan Özhaseki sözlerine şöyle devam etti: "Bazı muhalif partili belediye başkanı arkadaşlarımız, "Biz ilçemizde çok güzel kentsel dönüşüm yapacağız ama bize bakanlıklardan izin vermezler ki, onalar AK Partililer. Bu yüzden elimiz kolumuz bağlı" gibi açıklamalar yapıyorlar. Çok açık Gaziosmanpaşa Meydanı'ndan, bu Şehitler Demokrasi Meydanından ilan ediyorum. Kim kentsel dönüşüm yapmak istiyorsa, kim hizmet yapmak istiyorsa, kim insanımızı mutlu etmek istiyorsa kapımız sonuna kadar açık buyursunlar. At binenin, kılıç kuşananın. Hiç bahane bulmasınlar. Kim nerede ne iş yapmak istiyorsa asla siyasi görüşüne bakmadan, partisine bakmadan yardımcı olmaya çalışırız. Çünkü bu vatan toprakları üzerinde beraber yaşıyoruz. Aynı gemideyiz. Deprem olduğu zaman seni beni ayırmıyor. Hepimize birden geliyor. Yeter ki iş yapılsın. Yeter ki bu dönüşüm projeleri çok hızlı bir şekilde ortaya konulsun. Belediye başkanı arkadaşlarının birinci amacı hizmet ve kendini seçen vatandaşların duasını almak. Eser bırakmak, gittikten sonrada hayır dualarını alabilmek. Bu yüzden bu projeler çok önemli. Bizde devlet olarak bu projeleri destekliyoruz."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.