Bakanın Esprisi Ortamı Kahkahaya Boğdu

Bakanın Esprisi Ortamı Kahkahaya Boğdu
Güllüce, Beşiktaş’ta bir otelde São Tomé ve Príncipe Demokratik Cumhuriyeti Başbakanı Patrice Trovoada ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, 2 ülke arasında ticaretin gelişmesi hakkında bilgi a...

Güllüce, Beşiktaş’ta bir otelde São Tomé ve Príncipe Demokratik Cumhuriyeti Başbakanı Patrice Trovoada ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, 2 ülke arasında ticaretin gelişmesi hakkında bilgi alışverişinde bulunulurken, Bakan Güllüce’nin bir konu hakkında “Zenci Afrikalılar sağ olsun” esprisi ortamı kahkahaya boğdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti 1’inci Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce, Beşiktaş Conrad Hotel’de, São Tomé ve Príncipe Demokratik Cumhuriyeti Başbakanı Patrice Trovoada ikili görüşme gerçekleştirdi. Başbakan Trovoada’yı sıcak bir şekilde karşılayan Bakan Güllüce, Trovoada ile 2 ülke arasında ticaretin gelişmesi hakkında görüştü. Türk inşaat sektörünün São Tomé ve Príncipe Demokratik Cumhuriyeti’ne girişi hakkında bilgi alışverişinde bulunan Bakan Güllüce, görüşme sonrası Trovoada’ya hediye takdim etti. Başbakan Trovoada’ya ilk olarak Osmanlı tuğrası olan bir tablo hediye eden Bakan Güllüce, tuğranın tarihçesi hakkında da Trovoada’ya bilgi verdi. Bakan Güllüce verdiği bilgide, “İmparatorluk zamanındaki Sultan 1’inci Ahmed’in imzasıdır. Şimdi 1’inci Ahmed’ten 3 padişah önce Almanlar, Fransız Kralını hapise atınca 1’inci Ahmed’in dedesi Almanlara bir mektup yazıyor. Fransız Kralını bırakmazsınız gelir orayı başınıza yıkarım diyor. Sonra askerimiz gidiyor Fransız Kralını esaretten kurtarıyor ama Fransa o zaman çok küçük, aciz bir ülke. Fransızlar açlıktan fare yiyecek duruma geliyorlar. O zaman da Türkiye çok zengin, varlıklı ve oraya erzak gönderiyor. Şimdi sayın Başbakan der ki ‘Fransa nasıl böyle zengin oldu?’, zenci Afrikalılar sağ olsun” diye espri yapması görüşmeye katılanları kahkahaya boğdu.

Bakan Güllüce görüşmenin sonunda ise “Bu bakanlıklar, Başbakanlıklar gelip, geçicidir. Bunlar makamdır. Ancak biz insanız ve dostuz, sayın Başbakanımız da benim benim dostum, kardeşim ve arkadaşım gibi olsun. Ben İstanbul’u iyi bilirim, iki arkadaş fotoğraf makinelerini önümüze koyacağız, turist gibi fotoğraf çekeceğiz” diyerek Başbakan Trovoada’yı Türkiye’ye ye davet etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.