Bakanlıktan Gençliğe Destek

Bakanlıktan Gençliğe Destek
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2012 yılında başladığı Gençlik Projeleri Destek Programı’na 2015 yılında da devam ediyor. Bakanlık gençlik ile alakalı uygun bulunan projelere destek verecek.Gençlik ve Spor...

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2012 yılında başladığı Gençlik Projeleri Destek Programı’na 2015 yılında da devam ediyor. Bakanlık gençlik ile alakalı uygun bulunan projelere destek verecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, ülkemizin geleceği olan gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak projeleri desteklemeyi sürdürüyor. 2012 yılında başlanan ’Gençlik Projeleri Destek Programı’ 2015 yılında da devam edecek. Program kapsamında desteklediği yüzlerce projeye yenilerini eklemek adına proje yazarlarına çağrıda bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı, yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesini hedefliyor. Sivil toplum kuruluşları, gençlik grupları ve gençlik topluluklarının proje yürütücüsü olarak başvurabileceği programa en fazla iki projeyle başvuru yapılabilecek.

Gençlere yönelik her türlü sosyal ve kültürel faaliyetler ile spor alanındaki projelerin öncelikli olarak destekleneceği programın başvuru yelpazesi ise oldukça geniş. Gönüllülük, sosyal uyum, madde bağımlılığıyla mücadele, sağlıklı yaşam ve spor, kültür- sanat, eğitim ve bilimsel araştırma konu başlıkları altında başvurular alınacak. Bakanlık, destek programına dahil edilecek projelerin mali katkı alt sınırını 10 bin TL, üst sınırı ise 250 bin TL olarak belirledi. Program kapsamında 2012-2014 yılları arasında toplam 1001 projeye destek verildi. 2014 yılında 631 projeyle rekor sayıda destek verilmiş oldu.

2015 yılı destek programına dahil olmak isteyenler, başvurularını 1-15 Nisan 2015 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’ne elden ya da posta yoluyla yapabilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.