Bakın zamanında neler demişler neler…

Bakın zamanında neler demişler neler…
Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında kimi gözaltına alınan kimi ise firari olan isimler, Fethullah Gülen'in şiddetle alakası olmadığını...

Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında kimi gözaltına alınan kimi ise firari olan isimler, Fethullah Gülen'in şiddetle alakası olmadığını da söylemiş, hükümeti darbeyle de tehdit etmiş.

İşte o açıklamalar:

ŞAHİN ALPAY: "FETHULAH GÜLEN DÜNYANIN EN BARIŞÇIL DİN İNSANI"

Dün gözaltına alınan eski Zaman Gazetesi Şahin Alpay, Nisan 2015'te terör örgütü elebaşısı Fethullah Gülen için bunları demişti:

"İddianamede Fethullahçı Terör Örgütü oldukları gerekçesiyle... Yahu Allah aşkına hangi terör ne olmuş? Ne şiddet uygulanmış? Fethullah Gülen'in şiddetle ne alakası var, ulan siz kimi kandırabilirsiniz? Fethulah Gülen dünyanın en barışçıl din insanı. İslam dünyasının en barışçıl din adamı. Siz kim oluyorsunuz? Fethullah Gülen'e "terörist" diyecek kadar kim oluyorsunuz siz? Utanın be"

EKREM DUMANLI: "YA ADAM GİBİ GİDER…"

Firari FETÖ mensubu Ekrem Dumanlı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, "Ya adam gibi gider, ya da gitmek zorunda kalır" diyerek tehdit etmişti.

NAZLI ILICAK: TÜRKÜM DEMEYİ CANIM ÇEKMİYOR"

Gözaltında olan bir diğer isim Nazlı Ilıcak ise, HDP'ye oy vereceğini açıklamış ve "Türküm demeyi canım çekmiyor" ifadesini kullanmıştı.

AHMET ALTAN: "ÖLDÜRE ÖLDÜRE KENDİ ÖLÜMÜNE DOĞRU KOŞUYOR"

Hakkında gözaltı kararı bulunan Ahmet Altan ise, hükümeti öldürmekle suçlamış ve "Nazi Almanyası" benzetmesini yapmıştı:

"Yeryüzü hukuk tarihinde böyle bir şey yok. Nazi Almanya'sında olduğunu bile zannetmiyorum. Hukuki hata hukukun içinde düzeltilir. Benim bugün gördüğüm bu hakimlerin tutuklanması da dahil AKP'nin bir amok koşucusu haline döndüğüdür. Yani öldüre öldüre kendi ölümüne doğru koşuyor. Hukuku öldürdü, ekonomiyi öldürdü, siyaseti öldürdü, dindarlığı öldürdü, devleti öldürdü. Ve kendi siyasi ölümüne doğru koşuyor."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.