Baklan Lisesi Öğrencileri Stajını Avrupa’da Yaptı

Baklan Lisesi Öğrencileri Stajını Avrupa’da Yaptı
Denizli’nin Baklan ilçesinde okuyan lise öğrencileri stajlarını Avrupa’da yaptı.Denizli Baklan Limak Hüsamettin Tuyji Çok Programlı Anadolu Meslek Lisesi, Ankara Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Li...

Denizli’nin Baklan ilçesinde okuyan lise öğrencileri stajlarını Avrupa’da yaptı.

Denizli Baklan Limak Hüsamettin Tuyji Çok Programlı Anadolu Meslek Lisesi, Ankara Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Balıkesir Haydar Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığında hazırlanan ‘E-Fatura ve E-Defter Uygulamalarını Avrupa Birliği’nde Kullanan İşyerlerinde Mesleki Eğitim Stajı’ adlı Avrupa Birliği projesinin Belçika- Brüksel’deki hareketlilik faaliyetine katılan 15 öğrenci ve 4 öğretmen kente döndü. Proje ile ilgili açıklamada bulunan Baklan Limak Hüsamettin Tuyji Çok Programlı Anadolu Meslek Lisesi Muhasebe Grubu Öğretmeni Cumhur Altınbaş, “Hızla gelişen ve değişen muhasebe mevzuatları konusunda öğrencileri yetiştirmeye ve ilgileri doğrultusunda yönlendirmeye çalışmaktayız. Brüksel’de gerçekleştirilen birinci hareketlilik faaliyeti sonucunda öğrencilerimiz, AB ülkelerinde E-Fatura ve E-Defter uygulamalarını kullanan ticari işletmelerde staj yapmaları, AB´deki mesleki okullarda bu alandaki eğitimlerin gözlemlenmesi imkanı buldular. Hafta sonlarında kültürel gezilerle farklı kültürleri tanımaları, farklı dillerde iletişim kurabilme ve Avrupa vatandaşlık bilinci geliştirme becerisi kazandılar. Ayrıca eğitimler sonucunda almış oldukları sertifikayla, istihdam edilme, küreselleşen dünyada rakipleriyle rekabet etme gibi konularda avantajlı hale geleceklerdir” dedi.

Okul Müdürü Abdullah Karabulut ise, staj programı ile öğrencilerin mesleki bilgi, beceri ve deneyim kazandıklarını belirterek, edinilen bu bilgi ve deneyimlerin uzun vadede öğrencilerin istihdam edilebilmesinde önemli bir referans olacağını vurguladı.

DENİZLİ’NİN BAKLAN İLÇESİNDE OKUYAN LİSE ÖĞRENCİLERİ STAJLARINI AVRUPA’DA YAPTI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.