Bakü Büyükelçiliğinde taziye defteri açıldı

Bakü Büyükelçiliğinde taziye defteri açıldı
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen kanlı terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşların anısına Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'nde...

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen kanlı terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşların anısına Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'nde taziye defteri imzaya açıldı.

Azerbaycanlı vatandaşlar ve devlet yetkilileri gün boyu Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'nde açılan taziye defterine başsağlığı dileklerini yazdı. Bakü'de üst düzey yetkililer, Büyükelçiliğe gelerek, taziye defterini imzaladıl Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına açılan taziye defterini imzalayanlar arasındaydı. Açıklamalarda bulunan Türkiye'nin Bakü Büyükelçi Alper Coşkun, "Biraz evvel Abid Şerifov bey buradaydı. Azerbaycan hükümeti adına baş sağlığı dileklerini paylaşmak hislerini bizlerle paylaşmak için geldi. Azerbaycanlı kardeşlerimize, tüm Azerbaycan halkına şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Keşke böyle hadiseler olmasa, keşke böyle tatsız vesileler olmasa. Ama her defasında Azerbaycan hem devlet kademesinde hem de Azerbaycan halkı her seviyede Türkiye ile her seviyede, her konuda dayanışma içerisinde olduğunu Türkiye'deki sevinçler kadar kederin de Azerbaycan'ın paylaştığı duygular olduğunu en güçlü şekilde ortaya koydu. Böylesine acıyla yüklü olduğumuz dönemde Azerbaycanlı kardeşlerimizden bu dayanışma hissini görmek bizi hem mutlu ediyor hem de açıkçası bizim için büyük bir güç kaynağı teşkil ediyor. Ben bir kez daha şükranlarımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.