Bakü'deki Türk Şehitliği'nde Zafer Bayramı Kutlaması

Baküdeki Türk Şehitliğinde Zafer Bayramı Kutlaması
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Türk Şehitliği'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıldönümü nedeniyle kutlama töreni düzenlendi.

- Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Türk Şehitliği'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıldönümü nedeniyle kutlama töreni düzenlendi.

Törene Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, KKTC temsilcisi Sadettin Topukçu, Silahlı Kuvvetler Ataşesi Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, TİKA, TÜSİAB ve Büyükelçilik personeli katıldı. Kutlama töreni iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Hatıra defterini imzaladıktan sonra konuşma yapan Büyükelçi Alper Coşkun, "Aziz şehitlerimiz, yüce Türk milletinin kahraman evlatları, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle bir kez daha manevi hurcunuzda bulunmaktan onur duyuyoruz. Sizleri uğrunda göz kırpmadan canınızı verdiğiniz Azerbaycan’da anıyoruz. İçimizin büyük gururun, özgüven ve heyecanla dolduğu bu anlamlı günde aynı zamanda sizleri ve yaptığınız büyük fedakarlığı saygı ve sonsuz minnetle anıyoruz. Aynı milletin mensupları olan Türk ve Azerbaycan halkının kalplerinde ebediyen yaşayacaksınız. Sizlere ve Kurtuluş Savaşı'nda hayatını feda eden tüm aziz şehitlerimize, ülke güvenliği için mücadele ederken bu uğurda canını veren Azerbaycanlı ve Türkiyeli tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşma bitikten sonra temsili şehit kabirlerine karanfiller bırakıldı. Kutlama töreni mehter marşı çalındıktan sonra sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.