Balık İstifi Eğitim

Balık İstifi Eğitim
Adana’da yıkılan Mekan İlkokulu’nun 1. ve 2. sınıf öğrencileri, yer bulunamadığı için 25 metrekarelik muhtarlık binasında balık istifi eğitim görüyor. 3 ayrı binadan ve 7 derslikten oluşan Mekan İlk v...

Adana’da yıkılan Mekan İlkokulu’nun 1. ve 2. sınıf öğrencileri, yer bulunamadığı için 25 metrekarelik muhtarlık binasında balık istifi eğitim görüyor.

3 ayrı binadan ve 7 derslikten oluşan Mekan İlk ve Ortaokulu 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi başladıktan sonra fiziki şartları yetersiz olduğu için yıkılıp yerine 16 derslikli okul yapılmasına karar verildi.

Ancak okullar açıldığı için bina yıkılınca 1’den 8. sınıfa kadar olan öğrencilere okul bulmak zorunlu oldu. 3. sınıftan 8. sınıfa kadar olan öğrenciler Büyükdikili’deki ilkokula ve ortaokula gönderilirken, 1. ve 2. sınıf öğrencileri ise muhtarlık binasında eğitimine devam etmek zorunda kaldı. Çocuklar toplamda 25 metrekare olan muhtarlık binasında balık istifi eğitim almaya başladı. İki odası olan muhtarlık binasında 12.5 metrekarelik alan derslik yapıldı. Dersliklere yan yana 3 sıra konulup 40 öğrenci sığdırılmaya çalışıldı. Sıra aralarından 1 kişinin bile zorlukla geçebildiği sınıfta öğrenciler sıralarda 3’er 4’er kişi oturmak zorunda kaldı.

80 kişinin eğitim gördüğü muhtarlık binasındaki çocuklar bütün zor şartlara rağmen derslerini hiç aksatmadan okullarına geliyor. Başlarındaki bayan öğretmen ise bütün zorluklara rağmen çocuklara eğitim vermeye devam ediyor. Bu durumdan utanan öğretmen ders yaparken görüntü vermekten kaçındı.

Öğrenciler okulları yıkıldığı için muhtarlık binasında eğitim görmek zorunda kaldığını ifade ederek, "Burası çok küçük çok zorlanıyoruz ama yine de okula geliyoruz. Biz yeni okul istiyoruz" dedi.

Velilerden Adem Dalbudak ise 80 öğrencinin 25 metrekarelik alanda eğitim görmek zorunda kaldığını belirterek, "Okulu yıktılar ancak yeni okul olmadığı için çocuklar perişan oldu. Küçücük muhtarlık binasında çocuklarımız eğitim görüyor bu bize reva mı? Bir an önce okulun yapılmasını ya da daha iyi bir bina bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

"ÇOCUKLAR SEYMER’DE EĞİTİM GÖRECEKTİ KOBANİ OLAYLARINDA YAKTILAR"

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, Mekan İlkokulu’nun fiziki şartlarının yetersiz olduğu, öğrenci sayısı arttıkça tuvaletin bile derslik yapılarak sağlıksız ortamda eğitim görüldüğü için okulun yıkılarak 16 derslikli bir okul yapılmasının planlandığı bildirildi. Açıklamada okul yıkıldığı için 3. sınıftan 8. sınıfa kadar olan öğrencilerin Büyükdikili İlkokul ve Ortaokulu’na yerleştirildiği ancak 1. ve 2. sınıf için yer bulunamadığı belirtilerek, "Önce belediyeye ait SEYMER binası çocuklar için düşünüldü. Ancak aileler burada siyasi olaylar olduğu için çocuklarını göndermek istemedi. Bir süre sonra da Kobani olaylarında SEYMER yakıldığı için çocukların burada eğitim alması imkansızlaştı. Daha sonra Kur’an kursunda öğrencilerin eğitim alması için çaba gösterdik müftülük buna karşı çıktı. Daha sonra biz de yıkılan okulun yanındaki muhtarlık binasını ayarladık. Aileler de buna razı gösterdi herkesin rızasıyla 1. ve 2. sınıf öğrencileri okul yapılana kadar muhtarlık binasında eğitim görecek" denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.