Balıkçılar "Vira Bismillah" Dedi

Balıkçılar Vira Bismillah Dedi
Avlanma yasağının kalktığı 1 Eylül gecesi denize açılan balıkçılar bereketli bir yıl dileğiyle ‘Vira Bismillah’ dedi.

Avlanma yasağının kalktığı 1 Eylül gecesi denize açılan balıkçılar bereketli bir yıl dileğiyle ‘Vira Bismillah’ dedi.

Balıkçılar, 4,5 aydır heyecanla bitmesini bekledikleri avlanma yasağı’nın 1 Eylül gecesi son bulmasıyla, ‘Vira Bismillah’ diyerek İstanbul Boğazı’nın serin sularına ilk ağlarını attılar. Kemençe ve tulumba ile çalınan Karadeniz ezgileri eşliğinde denize açılan balıkçılar, haftalardır ağlarının onarımlarından, tekne ve motor bakımlarına kadar tüm eksikliklerini giderdiklerini ve tek bir yürekten, yeni sezon da bereketli bir yıl geçirmeyi diledi.

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamüller İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Tuncay Saygun, yeni sezonda balığın bol ve ucuz olacağını vurguladı. Başkan Saygun, “ Güzel bir sezon olacak. Özellikle palamut, hamsi ve istavrit de. Tüketicilerimize bolca balık yedireceğiz kanısındayım. Hava’da çok güzel inşallah böyle devam eder her şey. Mükemmel bir şekilde tüketicilerimize balık sunarız” dedi.

‘ÜRETİM KAPASİTESİ HER SEZON ARTIYOR’

Balık üretim kapasitesinin her sezon arttığını da belirten Saygun, “Yıllık üretimimiz, denizlerimizde 500 bin ton üretmekteyiz. Bunun artı 200 bin tonu da üretim balığımız var. 700 bin ton balık üretmekteyiz toplamda. Bu sene ise 500 bin ton fazla olacağı kanısındayız. Çünkü, göstergeler bunu gösteriyor. Bu yıl ki ihracat hedefimiz 650 milyon dolar ihracat yapma hedefindeyiz. Çupra ve levrekte Avrupa’da lideriz zaten. Rusya’da son gelişmelerden dolayı sanıyorum orada da Pazar payımızı artıracağız. Çünkü Rusya çok büyük tüketici bir pazar” ifadelerini kullandı.

Tutulan balığın bereketli olacağını söyleyen Balıkçı, Mustafa İrgün, “ Mezgit ve lüfer balığı çıktı. Tek tük barbun balığı var. Bu sene çok güzel geçeceğini umut ediyoruz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.