Balıkçıların Palamut Sınavı

Balıkçıların Palamut Sınavı
1 Eylül'de av yasağının kalkması ile birlikte Karadenizli balıkçılar denizde ilk palamut sınavını verdi.

- 1 Eylül'de av yasağının kalkması ile birlikte Karadenizli balıkçılar denizde ilk palamut sınavını verdi.

31 Eylül Pazar gecesi saatler 00.00’ı gösterdiğinde balıkçılar avlanmak için Karadeniz’e açıldı. Sinop İskelesi'nden demir alan balıkçılar ilk gece umduğunu bulamadı. Balıkçılar, gemilerinde bulunan sonar cihazları ile denizin dibini tarayarak palamut aradı. Gerekli donanıma sahip balıkçı gemileri, Sinop-Gerze arasında yapılan aramalar sonucunda palamuda rastlamadı.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar kendisini göstermeyen palamutların aranması sabaha bırakarak Gerze limanına istirahate çekilen balıkçılar, sabah saat 06.30 sıralarında tekrar denize açıldı.

Samsun'un Yakakent ilçesi açıklarında kendisini gösteren palamut için gemi kaptanı “mola” dedi. Sezonun ilk ağını toplayan balıkçılar ilk palamudu yakaladı. Gemi içerisine alınan balıklar metre ile ölçümü yapıldıktan sonra standartlara uygun olanlar depolanırken, diğer balıklar ise denize geri bırakıldı.

Avlanma sonunda açıklama yapan gemi kaptanı Erdal Batmaz şunları söyledi: "Alaçam-Yakakent açıklarında sezonun ilk molasını yaptık. İlk siftahı yaptık. Şuan doğu tarafına gelmemizin sebebi ise, 3 gündür esen poyrazdan Sinop yarım adasından İnebolu tarafında 'deniz soğukları' var ve oralarda deniz sıcaklığı 12-13 derece. Şuan bulunduğumuz muhit ise 27 derece. Bu yüzden o tarafı tercih etmedik. Poyrazın geçmesinden sonra Sinop yarım adasının batı bölgelerine geçeceğiz" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.