Balıkçının Üzerinden Düştüğü Kayık 60 Mil Uzakta Bulundu

Balıkçının Üzerinden Düştüğü Kayık 60 Mil Uzakta Bulundu
Rize’de limana girerken kullandığı kayıktan düşen balıkçı limana kadar yüzdü. Ters istikamete giden kayık ise bir gün sonra 60 mil açıkta bulundu.

- Rize’de limana girerken kullandığı kayıktan düşen balıkçı limana kadar yüzdü. Ters istikamete giden kayık ise bir gün sonra 60 mil açıkta bulundu.

İki gün önce Gündoğdu Balıkçı Limanı’ndan açılarak ava çıkan Abdullah Duysak (42) limana geri dönerken dengesini kaybederek kayıktan düştü. Duysak yaklaşık 60 metre yüzerek liman mendireğine çıkmayı başardı. Deposunda 3 saatlik yakıtı bulunan 4.5 uzunluğundaki kayık ise ters istikamete gitti. Denize açılan kayık, 24 saat süren arama çalışmaları sonucu Hopa açıklarında, 60 mil uzaklıkta avlanan bir balıkçı teknesi tarafından bulundu.

Duysak, ağ toplarken dengesini kaybettiğini belirterek, "Kayık ters istikamete gitmeye başladı. Deposunda yaklaşık 3 saatlik yakıt vardı. 60 metre yüzerek karaya çıktım. Teknenin bulunması için yardım çağrısı yaptım. Yakıt bitince kayığı akıntı sürüklemiş olacak, 24 saat sonra Hopa açıklarında avlanan bir Trabzon balıkçı teknesi tarafından bulundu. İki gün içerisinde kayığı bana ulaştıracaklar. Denize açılırken can yeleği giydiğim için herhangi bir tehlike yaşamadım” dedi.

BALIKÇININ ÜZERİNDEN DÜŞTÜĞÜ KAYIK 60 MİL UZAKTA BULUNDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.