Balıkesir’de Muhasebeciler Haftası Kutlanıyor

Balıkesir’de Muhasebeciler Haftası Kutlanıyor
Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Metin Yalçın, Muhasebeciler Haftası’nın 1-7 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.Muhasebeciler Haftası nedeni...

Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Metin Yalçın, Muhasebeciler Haftası’nın 1-7 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Muhasebeciler Haftası nedeniyle mesaj yayınlayan Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Metin Yalçın mesleki sorunların biran önce çözüme kavuşması gerektiğine dikkat çekerek "TÜRMOB çatısı altında örgütlenen, ülke genelindeki 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir odasına kayıtlı, 96 bin meslek mensubu, 21 bin stajyer, büro çalışanları ve aileleriyle birlikte sayısı 500 bini geçen muhasebe camiası çeşitli etkinliklerle Muhasebe Haftasını kutlayacak. Köklü bir geçmişe sahip olan ve 25 yıl önce yasal statüsüne kavuşan mesleğimiz ve bu önemli mesleği yapan meslektaşlarımız, uluslararası standartlarda iş dünyasının mali tablolarını hazırlayarak kamu maliyesinin güçlenmesine katkı koymanın yanı sıra, işletmelerimizin gelişmesinde yol gösterici ve uluslararası alanda rekabet edebilirliğinde ivme kazandırıcı bir görev üstlenmektedir.Odalarımız yıllardır, mesleki çıkarlarını savunurken, ülke ve toplum çıkarlarını gözeterek taleplerini belirlemektedir. Taleplerimiz ve beklentilerimiz kamu maliyesinin ve ekonomimizin daha da güçlenmesi, işletmelerimizin gelişmesi, ülkemizin ve insanlarımızın refah seviyesinin yükselmesi içindir"dedi.

Muhasebe ve denetim mesleği mensuplarının sürekli ertelenen ve büyüyen sorunlarının artık çözülmesini istediklerine vurgu yapan Yalçın "Diyalogla, uzlaşıyla sorunlarımızı çözmek istiyoruz. Taleplerimizi belirlerken ve sunarken her zaman önceliğimiz ülkemizin çıkarları olmuştur ve olmaya devam edecektir.Odalarımız olarak sorunlarımızı diyalogla çözmeye büyük önem verdik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sorunlarımızın çözümünde ilk tercihimiz diyalog ve uzlaşma olacaktır. Meslektaşlarımızın barış ve huzur içinde mesleklerini yapabilmeleri her geçen gün ağırlaşmakta tüm meslektaşlarımız arasında huzursuzluk ve öfke artmaktadır. Bu güne karda ki iyi niyetli çabalarımızın karşılığını görmek istemekteyiz. Ancak bir süredir mesleğimizin temel sorunlarına ve taleplerimize gerekli ilgi gösterilmemektedir.Süreç böyle ilerlediği takdirde meslektaşlarımızın da güçlenen talepleriyle üretimden gelen gücümüzü kullanmak yönlü mücadele biçimleri yaşamımıza girecektir. Her şeye rağmen sorunların çözümü için mücadelemizi devam ettireceğiz. Mesleki anlamda umutlarımızın büyüdüğü ,meslektaşlar olarak mutluluk içinde kutlayacağımız haftaları hep birlikte yaratmak dileğiyle haftamız kutlu olsun"şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.