Balıkesir’de Süt Sokağı Açıldı

Balıkesir’de Süt Sokağı Açıldı
Balıkesir Süt Platformu tarafından Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında oluşturulan Süt Sokağı düzenlenen törenle açıldı.Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında oluşturulan Süt Sokağı’nın açılış kurd...

Balıkesir Süt Platformu tarafından Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında oluşturulan Süt Sokağı düzenlenen törenle açıldı.

Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında oluşturulan Süt Sokağı’nın açılış kurdelesini Vali Yardımcısı Selda Dural, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Durmuş, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Cemalettin Özden ve Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Çoban birlikte kesitler. Vali Yardımcısı Selda Dural daha sonra açılan stantları gezerek bilgi aldı. Süt sokağına getirilen koyun, keçi ve buzağılar büyük ilgi gördü. Vatandaşlara açılan stantlarda süt, ayran, höşmerim ve simit dağıtıldı. Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Durmuş yaptığı açıklamada "Balıkesir’de 21 Mayıs Dünya Süt Günü kapsamında yaklaşık 2 ay önce hayvancılık sektörüne hizmet eden kamu kurumları belediyelerimiz ve bu sektörün esas aktörü sivil toplum örgütleri ve sanayicilerimizle beraber kurumsal bir etkinlik yapalım istedik. Sayın valimizin onayıyla da Balıkesir Süt Platformunu kurduk. Süt ülkemiz ve Balıkesir için temel bir besin kaynağı. Özellikle devletimizin ve bakanlığımızın son yıllarda gazlı içeceklerden gençlerimizi çocuklarımızı uzaklaştırmak temel doğal gıda kaynaklarına ulaşmak konusunda çok yoğun gayretleri var. Okul sütü ilimizde çok başarılı bir şekilde uygulanıyor. Burada temel amaç insanların sağlıklı doğru bir şekilde beslenmesini sağlamak, sağlıklı gelecek nesiller yetiştirme noktasında bir etkinlik yapmaktı"dedi.

BALIKESİR SÜT PLATFORMU TARAFINDAN DÜNYA SÜT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA OLUŞTURULAN SÜT SOKAĞI DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.