Balyoz Davasında Yargılanan Emekli Kurmay Albay Chp’den Milletvekili Aday Adayı Oldu

Balyoz Davasında Yargılanan Emekli Kurmay Albay Chp’den Milletvekili Aday Adayı Oldu
Balyoz davasında 3,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Emekli Kurmay Albay Dr. Ahmet Küçükşahin Malatya’da CHP’den milletvekili aday adayı oldu.CHP İl Binasında düzenlenen toplantı ile aday a...

Balyoz davasında 3,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Emekli Kurmay Albay Dr. Ahmet Küçükşahin Malatya’da CHP’den milletvekili aday adayı oldu.

CHP İl Binasında düzenlenen toplantı ile aday adaylığını açıklayan emekli Kurmay Albay Dr. Ahmet Küçükşahin, “Aday adaylığımı iki gün önce, ilk kez Gündüzbey’de bir kahvehanede ailem, yakın çevren ve Gündüzbeyliler ile paylaştım” dedi.

Geçmişteki askeri çalışmalarından bahseden Küçükşahin, İstanbul’da bulunan Harp Akademileri Komutanlığı Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nde 6 yıl enstitü müdürü görevinde bulunduğunu ve yayınlanmış bilimsel makaleleri ile sempozyum bildirilerinin olduğunu belirtti. Balyoz Davası nedeniyle hapishanede bulunduğu 3,5 yıllık süre içerisinde ‘TSK’ne Karşı 12 Komplo" adlı bir kitap yazdığını ve kitabının basım aşamasında olduğunu dile getirdi.

32 yılık devlet görevinin ardından CHP çatısı altına girmesinin nedeninin CHP’nin ideolojisi olduğunu ifade eden Küçükşahin, “Bilindiği üzere hayatımız içerisinde açıklanması ve gereken bütün düşünceler fikir temelidir. Bu fikirler olaylara, olgulara ve hayatın tecrübelerine dayanılarak oluşturulur. Bu fikirlerin eyleme dönüştürülmüş haline ideoloji denir. Bu yaklaşımla siyasi partilere bakıldığında temeli ve fikirsel altyapısı en sağlam olan, Türkiye ve dünya gerçekleri ile örtüşen parti 96 yıllık geçmişiyle Cumhurıieyt Halk Partisi’dir” dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz da şu anda Malatya’da 11 aday adaylığı müracaatının bulunduğunu belirterek, “Bunlardan birisi de Sayın Ahmet Küçükşahin. Bugün resmi olarak başvurusunu yaptı ve kamuoylu paylaştı. Kendisine, partimize ve Malatya’ya hayırlı olmasını diliyorum. Kendisine de çıktığı bu yolda başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.